Alkoholisk drik tilbagekaldes – der er for meget alkohol i

Coop Danmark tilbagekalder en snaps på grund af for stort indhold af alkohol.

Så meget alkohol plejer der at at være i snapsen. Der er konstateret dobbelt så meget i en egenkontrol. Klik og se hele 70 cl. flasken. Foto: Coop Danmark A/S.
Så meget alkohol plejer der at at være i snapsen. Der er konstateret dobbelt så meget i en egenkontrol. Klik og se hele 70 cl. flasken. Foto: Coop Danmark A/S.
Udgivet Opdateret

Det kan godt være, at årets julefrokoster rundt omkring i Danmark bliver lidt hurtigere højrøstet end normalt, at silden smager lidt bedre end den plejer. Eller at den pæne kollega fra regnskab bliver lige en kende mere uimodståelig.

Især hvis sildens tilbehør består af Engen klar snaps. Der er nemlig sket en fejl. Om det er godt eller skidt, kan måske umiddelbart være svært at bedømme: Der er mere alkohol i snapsen, end varedeklareret. Som i meget mere.

Happy hour

På Engen klar snaps står der på etiketten, at den indeholder 32 procent vol. alkohol – flasker er nu blevet målt til at indeholde helt op til mellem 66 og 76 procent vol. alkohol. Derfor tilbagekalder Coop Danmark A/S nu den indholdsrige drik.

Det er målinger hos producenten, der har konstateret det høje indhold.

Det er altså Coop Danmark, der kalder snapsen tilbage. Den er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli´/LokalBrugsen, Fakta og på Coop.dk/mad.

Det drejer sig om flasker mærket med ‘tappedato 15/9 2016’.

På grund af den høje alkohol procent, vurderes produktet, trods alt, at være uegnet til at drikke. Det opdagede en kunde, der havde taget en slurk. Og det var denne kunde, der nu er skyld i tilbagekaldelsen.

– Kunden gjorde os opmærksom på, at der da vist var lidt for meget alkohol i, siger Karin Frøidt, kvalitetschef hos Copp Danmark A/S til Newsbreak.dk.

Der blev taget kontakt til producenten, der ganske rigtigt målte en for stor alkoholprocent i snapsen.

Karin Frøidt har nu udbedt sig et svar på, hvordan det kunne ske.

– Det kommer i løbet af et par uger, siger kvalitetschefen.

Engen klar snaps i test

I en snapsetest i Ekstra Bladet opnåede Engen klar snaps fire stjerner. Måske den havde fået en ekstra, hvis det var denne udgave, der var i kamp mod konkurrenterne?

Råd til forbrugerne: Kasser produktet eller lever det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra Coop Danmark A/S.

Powered by Labrador CMS