A.P. Møller skyder penge i københavnsk skibakke

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Drømmen om at opføre en kunstig skibakke i København er fredag rykket et stort skridt tættere på virkeligheden.

A.P. Møller Fonden har afsat 10 millioner kroner til projektet, der går ud på at opføre en 90 meter høj skibakke på toppen af et forbrændingsanlæg på Amager. Det rekreative område er dermed mere end 85 procent finansieret.

»Det betyder, at vi nu kan se målstregen,« siger Patrik Gustavsson, forretningsudvikler og projektansvarlig for det rekreative område hos bygherren ARC.

»Vi har nu opbakning fra alle vore ejerkommuner plus to store, seriøse fonde – Fonden R98 og A.P. Møller Fonden,« siger han i en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at Fonden R98 har bevilliget samme beløb som Mærsk-fonden.

Mangler omkring 10 millioner kroner

De fem ejerkommuner, Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby, har tilsammen bevilget lån på 42,2 millioner kroner. Dermed mangler der kun 9,7 millioner kroner af de samlede 71,9 millioner kroner, inden det rekreative område er fuldstændig finansieret. Med tilkendegivelsen fra A.P. Møller Fonden er Patrik Gustavsson fortrøstningsfuld.

»Det her projekt begyndte for nogle år siden som en god idé og en stor vision, men nu er det snart ikke længere blot idéer og visioner. Det er tæt på, at jeg går i gang med at smøre skiene,« siger Patrik Gustavsson.

Københavns Kommune er den af de fem kommuner, der bidrager med mest, nemlig 30,8 millioner kroner, mens den lille Dragør Kommune spæder til med 800.000 kroner. De sidste tre kommuner bidrager hver med mellem 2,3 og 5,5 millioner kroner.

Amager Bakke forventes at stå færdig i 2017.

Powered by Labrador CMS