Årets Thorleif-pris til Rottefældens direktør

Revy-direktør Leif Maibom her med modtageren af thorleif-prisen 2014, Pia Ullehus. Foto: Michael Thorbjørnsen.
Udgivet Opdateret

Rottefælderevyens direktør Pia Ullehus blev fredag aften kaldt på scenen i revyens finale for at modtage ‘Årets Thorleif-Pris’.

Pia Ullehus vidste selvfølgelig godt, at der var gode kolleger i salen fredag aften. For Johnna og Leif Maibom fra Sønderborg Sommer Revy var traditionen tro mødt op for at se, hvad deres kolleger havde fundet på. Ikke mindst fordi Leif som sædvanligt har skrevet flere af teksterne til årets revy.

Så alt var sådan set normalt.
Lige indtil finalen, hvor Jan Schou gav Leif ordet.
Og så afslørede Leif, at han og fruen også var i Svendborg for at uddele ‘Årets Thorleif’.

Mange troede, det var Jan Schou, der skulle have prisen, men den har han for længst fået. Men langsomt gik det op for publikum, at det var revyens chef Pia Ullehus, der var årets prismodtager.

Leif Maibom begrundede valget ved bl.a. at rose Pia for hendes utrættelige arbejde for at holde skuden over vandet i Svendborg.

– Pia overtog jo i sin tid revyen sammen med Frank Steen, sagde Leif Maibom – men efter Franks død, har hun klaret det alene. Selvfølgelig med stor assistance fra sin kunstneriske leder Jan Schou. Men Johnna og jeg ved jo om nogen, hvad der kræves for at få en så stor revy til at køre på skinner – år efter år. Så stor ros til Pia for hendes kæmpe engagement.

Om Thorleif-prisen:

Prisen blev indstiftet i 2000, og uddelt første gang i 2001 til Simon Rosenbaum.
Begrundelsen for modtagelse hedder:
‘Thorleif-prisen gives til en person, der har gjort noget særligt for den danske revy’.

Den er senere uddelt til: Grethe Sønck, Torben Træsko Pedersen, Jan Schou, Flemming Krøll, Ulf Pilgaard, Ernst Trillingsgaard, Jacob Morild m.fl.

Prisen er nu på kr. 8.000,00 og med prisen følger en lille statuette, tegnet af revyens scenograf Gitte Geertsen og udført i kobber og sten at faglærer Ronny Sørensen.

Powered by Labrador CMS