Bange for turister: Parkmedarbejder lod 160.000 komme gratis ind

Efter en turist råbte af ham, turde han ikke længere bede om betaling.

Tusindvis af turister er kommet ind uden at betale i den smukke park Shinjuku Gyoen.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En 71-årig tidligere medarbejder hos Shinjuku Gyoen park lod igennem en årrække 160.000 udlændinge besøge parken uden at betale for at komme ind, da han var bange for udlændinge.

Manden siger, at han holdt op med at bede om betalingen på 12 kroner ved billetkontoret fra udenlandske turister, efter en af dem råbte af ham. Han blev så bange, at han ikke turde spørge udlændinge, der besøgte parken mellem april 2014 og december 2016, om betaling. Det skriver Japan Today.

Vil give halvdelen af sin pension til parken

Miljøministeriet, der bestyrer parken, har givet manden en bøde på en måneds løn. Efter nyheden kom frem, sagde medarbejderen op. Han tilbød også at give halvdelen af sin pension tilbage – et beløb på lidt over 18.000 kroner.

Ifølge parkens myndigheder har manden givet gratis billetter til udlændinge og bagefter slettet optegnelserne fra billetdatabasen. En anden medarbejder opdagede til sidst, at nummeret af de trykte billetter ikke stemte overens med nummeret af besøgende i databasen.

Myndighederne har udtalt, at manden ikke var særlig god til engelsk og var bange for udlændinge, efter en turist råbte af ham, da han ikke kunne snakke andet end japansk. Efter den hændelse siger manden, han var bange for at bede om betaling fra udenlandske besøgende. Han er blevet citeret for at sige, at han ikke så sine handlinger som underslæb.

I 2016 har omkring to millioner mennesker har besøgt parken, der er populær for sine mange kirsebærblomster og efterårsløv. Blandt de besøgende var mange udlændinge.

Powered by Labrador CMS