Beredskab siger tak til bilister: Derfor

Der skete flere uheld på vejene torsdag eftermiddag. Nu fortæller Beredskab Øst om et af dem.

Udgivet Opdateret

Ofte bliver de danske bilister skoset for deres dårlige opførsel i trafikken.

I dag har Beredskab Øst, efter et uheld, taget skeen i den anden hånd. Under overskriften “Alle var mega gode” får bilisterne omkring uheldet en opadvendt tommelfinger på beredskabets Facebook-side.

Artiklen fortsætter under videoen

Kort før klokken 17 torsdag eftermiddag blev Beredskab Øst sendt til trafikulykke på Lyngby Omfartsvej ved Virum. En soloulykke, heldigvis uden personskade, men desværre med et meget ødelagt flot og gammelt køretøj.

“I hjalp os virkelig godt med at komme hurtigt frem. Ligesom Politi lige har lært os alle – og vi har delt opslag om”, lyder rosen fra Beredskab Øst.

Holdt til højre og venstre

Ved kø eller tæt trafik, skal man holde til henholdsvis venstre og højre, så udrykningskøretøjer kan passere i midten – nøjagtigt som det ses på billederne fra denne eftermiddag.

Det gjorde at de større redningskøretøjer kunne komme hurtigere frem.

Vragdele over alt

Indsatslederen var først på stedet og konstaterede en meget skadet bil og vragdele på hele kørebanen. Redningskranen fra st. Gentofte blev straks eftersendt.

Motorvejen var spærret og de lokale brandfolk fra st. Lyngby gik i gang med sikring af stedet og oprydning af vragdele efter aftale med Nordsjællands Politi. Derfor kunne trafikken forberedes på at passere stille og roligt i én vognbane, når kranen kom frem.

Trafikken skal glide

Redningskranen ankom kort efter. 20 min efter dens ankomst var den havarerede bil klar til at blive læsset af på en nærliggende tankstation, så trafikken kunne passere igen og alle komme hjem.

Bilen var forinden løfte op på ladet af redningskranen med et særligt løfteåg. På den måde kan den fjernes og køres til et hensigtsmæssigt sted. Herefter kan trafikken komme hurtigt videre og autohjælp kan så gøre deres del, som de skal, men i sikkerhed væk fra motorvejen.

Tak

“Tak fordi at i passede på brandfolkene og holdt farten nede, selvom vi ikke havde fået fjernet det havarerede køretøj fra yderste vognbane. Når I passer på os, så kan vi arbejde sikkert – hvis farten bliver for høj eller nogle har for travlt med at komme hjem, så må vi lukke igen. Alle brandfolk og andet indsatspersonale skal hjem i hel stand”, skriver Beredskabt Øst, der slutter af med ordene:

“Tak til alle for at være med til at gøre en forskel”.

Powered by Labrador CMS