Bertel Haarder takker nej til spindoktor

Bertel Haarder takker nej til job som spindoktor. Foto: Martin Dam Kristensen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Som en af få ministre i den nytiltrådte Venstre-regering har kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) takket nej til at få ansat en særlig rådgiver.

Den garvede Venstre-mand vil i stedet benytte sig af sit ministeriums presseafdeling, oplyser Kulturministeriet til Altinget.

Bertel Haarder selv har ikke ønsket at kommentere sin beslutning.

De seneste år har det været fast kutyme, at ministrene ansætter særlige rådgivere, der assisterer i det politiske arbejde. Siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i slutningen af juni præsenterede sit ministerhold, har ministrene løbende ansat personlige rådgivere, der mere populært også bliver kaldt spindoktorer.

Det er ikke første gang, at Bertel Haarder bestrider en ministerpost – det har han sammenlagt gjort i over 20 år. Tilbage i efteråret fremsatte han en markant udtalelse om spindoktorerne, som han vurderede udgjorde en »sikkerhedsrisiko«.

»De såkaldte særlige rådgivere – også kaldet spindoktorer – er en sikkerhedsrisiko, fordi de ikke kender ministeriet godt nok. Og de har ikke en tilstrækkelig juridisk indsigt i, hvad en minister må og ikke må. Det er jo blandt andet en for svag juridisk rådgivning, der har ført nogle af Thornings ministre i uføre,« sagde han dengang til Altinget.

Som minister i VK-regeringen benyttede Bertel Haarder sig dog af en særlig rådgiver. Igennem fem år var Line Aarsland således spindoktor for Venstre-nestoren.

Powered by Labrador CMS