Ble- og børnehavebørn får en uge i bevægelsens tegn

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Der venter et stort antal børn en uge i bevægelsens tegn, når de kommer i vuggestue, dagpleje eller børnehave på mandag.

Der er nemlig lagt op masser af motion og aktiviteter, når bevægelsesugen »Hej skal vi lege« går i gang. Målet er at sætte mere fokus på leg, bevægelse og motoriske udfordringer for børnene i landets daginstitutioner, og flere end 46.000 børn ventes at deltage.

Og det er vigtigt, at børn i en tidlig alder lærer, at det er både sjovt og sundt at bevæge sig, siger børnefysioterapeut Louise Hærvig fra designfirmaet bObles, der er medarrangør af bevægelsesugen.

»At lege skal for børnene kun handle om at være sjovt. Men derfor er der alligevel også en motorisk alvor bag. Gennem legen bliver hele kroppen brugt, fantasien slippes løs og nye færdigheder fornemmes. Derved opnår barnet den kropsbevidsthed, der har betydning for, om kroppen kan justere ind til lige netop det, den skal. Hvad enten det er at hoppe, rulle, lytte eller være musestille,« forklarer hun i en pressemeddelelse.

Ifølge en ny YouGov-undersøgelse er netop bevægelse for de mindste noget, som mange småbørnsforældre efterspørger. 49,5 procent af forældrene svarer i undersøgelsen, at de gerne ser, at daginstitutionerne tager initiativ til at få børnene til at bevæge sig mere. Men forældrene kan også gøre mere for selv at sikre, at deres børn er aktive, fastslår projektleder for bevægelsesugen og leder af Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

Det er nemlig ikke alle børn, der får udfordret deres motoriske evner nok. En rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viste tidligere på året, at 29 procent af børnene i indskolingsalderen har fået bemærkninger for deres motoriske udvikling. Derfor skal forældrene mere på banen, forklarer Henriette Madsen.

»Bevægelse skal ikke kun foregå i institutionerne. Forældrene skal også være aktive sammen med børnene derhjemme. Det er bedst, at børnene ikke blot får lov at være inaktive foran TVet eller computeren, når de kommer hjem, men at forældre bruger noget tid på at skabe de rigtige rammer for, at børnene kan lege,« siger hun.

I alt har 1.340 dagplejere, vuggestuer og børnehaver tilmeldt sig bevægelsesugen, som er arrangeret i samarbejde mellem DGI, Børneulykkesfonden og bOobles med støtte fra Codan.

Powered by Labrador CMS