BMW-ejer: -Derfor får de mange skader

Daniel Bjørslev er BMW-ejer. Han fortæller, hvad der kan være årsagen til, at netop BMW'er får mange skader

Daniel Bjørslev er ejer af en flot familie-BMW. Han fortæller, at tyveknægte generelt kan have svært ved at holde sig fra indmaden i BMW'er.
Udgivet Opdateret

Daniel Bjørslev fra Billund er godt kørende. 

Han er BMW-ejer, og derfor kunne han sagtens være med i den kedelige statistik, der viser, at netop BMW-ejere ligger helt i top over de bilejere, der har allerflest skader på deres biler. 

Men den 31-årige murer har aldrig selv haft en skade i al den tid, han har haft kørekort. 

Til gengæld har han en god forklaring på, hvorfor BMW'er ligger øverst på listen, når det gælder skader.

De dyre ting

- Det, der belaster med de her BMW-skader er, at der er ekstremt mange indbrud i nyere BMW'er. Det er fordi, de tager gearvælger og skærm, sæder og rat, de dyre ting, siger Daniel Bjørnslev, da Newsbreak.dk møder ham i Grindsted.

Brancheorganisationen Forsikring og Pension har opgjort skaderne i forhold til antallet af biler inden for de enkelte bilmærker. 

Her ligger BMW i top med 181 skader per tusind biler efterfulgt af Tesla (179), Mercedes (161) og Audi (160). Det viser tallene for 2021.

Daniel Bjørslev følger med i forskellige BMW-fora, og her kan han se, at BMW'er er en lækkerbidsken for tyveknægte. 

Kæmpestort problem

Han er selv sluppet for indbrud, men han har kammerater, der har oplevet at få skader på deres BMW'er. 

Det har dog ikke været på grund af indbrud, og han mener også, at det mest er i hovedstadsområdet, at indbruddene foregår. 

- Jeg ved, at det er et kæmpestort problem. Der er mange BMW-sammenslutninger, og hvis man følger lidt med på Facebook, kan man se, at der er ekstremt mange derinde. Og det er mest BMW. Det er fordi, du kan flytte tingene. 

- Det er hele midterkonsollen, også instrumenteringen, det digitale, siger Daniel Bjørslev om årsagen til de mange skader.

Og så smadrer de ifølge BMW-ejeren bare ruden.

Satte speederen i bund

Newsbreak.dk fanger også BMW-ejer Inger Berntsen på parkeringspladsen ved Kvickly i Grindsted. Hun er rigtig glad for at køre BMW, og hun har flere af dem. 

Inger Berntsen er vild med at køre BMW, men hun fik en gang en skade af en ung mand, der kørte ind i sidedøren på hendes BMW i sin sportsvogn.
Inger Berntsen er vild med at køre BMW, men hun fik en gang en skade af en ung mand, der kørte ind i sidedøren på hendes BMW i sin sportsvogn.

Hun kender godt til det med at få en skade, for hun har kørt BMW i 15 år.

- Jeg har haft en skade, fordi jeg kom kørende på en parkeringsplads. Der var en, der bakkede ud i mig. Det var en ung mand, han var dybt ulykkelig, men det var hans fejl, siger Inger Berntsen.

Han kørte i en sportsvogn.

Gav et ryk

Hun er over 70, men hun fortæller, at i starten blev hun stoppet af politiet et par gange. 

- Fordi, de har nok tænkt, det er en, der kører dårligt eller hurtigt. Den kunne jo køre hurtigt. Det var en 525 i. Hvis jeg satte speederen i bund, så gav den jo et ryk som jeg ved ikke, hvad. 

Og det var jo det jeg faldt for. 

Men jeg har ikke kørt mig til skader, siger den kvindelige bilist. 

Vil du se listen over de biler, der er dyrest at reparere, så klik HER

Powered by Labrador CMS