Bordel-ansat blev truet med mafiametoder

Fire udenlandsk udseende mænd bankede tirsdag aften på hos et bordel i Odense. Her overfaldt de en arbejdende kvinde og truede hende til at indgå en mafiaaftale om beskyttelsespenge.

Det er i kælderen her, at et ombrust bordel ligger. Tirsdag blev en kvinde på arbejde forsøgt afpresset. Foto: Google Streetview
Udgivet Opdateret

23.38 tirsdag aften ringer hun og fortæller, hun er blevet overfaldet og truet af ikke bare én, men fire mænd. Hun er på arbejde i kælderen på Vesterbro 99 i midten af Odense. Det er et bordel, og mændene vil have en bid af kagen.

Kort inden troede den 36-årige kvinde formodentlig, der var kunder. De fire mænd, som politiet fortsat jagter, ringede på dørklokken til kælderdøren i det røde hus, der huser et af Odenses ældste – og ombruste – bordeller. Det fortæller politikommisær Jack Liedecke fra Fyns Politi til Newsbreak.dk. Han er leder af politiets efterforskning.

– De her mænd bliver ifølge kvinden lukket ind, og så truer de hende. To af dem har medbragt ulovlige knive, og den arbejdende kvinde bliver udsat for et let kvælertag, fortæller han.

Mændene mener tydeligvis deres foretagende. De vil have “beskyttelsespenge” af bordellet. 10.000 kroner om måneden, lige ned i foret. På samme måde som de gamle mafiosoer bedrev virksomhed for flere år siden.

– Rent juridisk er der tale om afpresning, fortæller politikommisæren torsdag formiddag. De fire mænd er fortsat på fri fod, og medieomtale har ikke kastet noget af sig.

– Vi talte med et vidne kort efter anmeldelsen, der mente at have set de fire mænd, men siden har vi ikke fået nogle henvendelser.

Undersøger overvågning

Bordellet på Vesterbro har ifølge politiet ikke overvågning, der optager, så overfaldet findes ikke på video. Det kan dog være, at virksomheder eller andre i nærheden har fanget overfaldsmændene på video.

– I så fald er det ulovlige kameraer, men jeg har efterforskere på sagen, der undersøger netop det, fortæller Jack Liedecke.

Der er ingen spor efter de fire mænd, der beskrives som afrikanske – formentlig somaliske – og hele efterforskningen baseres derfor på den 36-årige kvindes udsagn om, hvad der er foregået.

Omtumlet bordel

Bordellet på Vesterbro 99 er et sted, hvor der bliver tumlet en del – og ikke kun på lagnerne – og flere gange, har politiet været i kontakt med ansatte og andre med tilknytning til bordellet.

I 2014 blev en mand stukket ned under et overfald netop her. BT skrev dengang:

– Omkring klokken 02.43 sparker tre unge, somaliske mænd døren ind hos bordellet, hvor der sidder en kvinde af afrikansk afstamning i receptionen. Den ene af mændene har en kniv med, som de forsøger at bruge til at true hende til at udlevere deres omsætning, men hun fortæller, at hun ingen penge har, siger Kim Munksgaard (vagtchef).

Kvinden stak af fra stedet, hvor hun på gaden møder en flok kvinder og mænd, som hun alarmerer. De somaliske mænd følger efter og kvitterer ved at stikke en 29-årig mand ned. De blev senere anholdt.

Tilbage i 2009 sad en kvinde i Retten i Esbjerg tiltalt for rufferi fra flere adresser i Jylland og på Fyn. Hun nægtede at have tjent penge på at udleje Vesterbro 99 til med-prostituerede.

Powered by Labrador CMS