Børn hedder stadig Emma og William

Familiens nyeste medlem hedder typisk Emma eller William. Men der bliver flere Carl og Agnes. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Danmarks Statistik er netop udkommet med top 10 over navne til børn født i 2014. Emma og William topper stadig listen, når vi kigger på hele landet

I alle ti landsdele sniger Emma sig ind på listen over de fem mest populære pigenavne i 2014, men kun i halvdelen af landsdelene indtager det førstepladsen. Det gælder for Nordsjælland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland.

I Byen København er det Olivia, der ligger øverst på listen, 16 ud af 1.000 nyfødte piger i København fik det navn i 2014. Det eneste andet sted i landet, Olivia har fået plads på top-fem listen er på Nordsjælland.

I Københavns omegn ligger Isabella på førstepladsen, på Bornholm er det Liva, Fyn foretrækker Freja, mens det i Østjylland er Ida og for Vestjylland Sofia.

William er det mest populære drengenavn i seks ud af ti landsdele. Det gælder Københavns omegn, Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn, Sydjylland og Østjylland. Den eneste landsdel, hvor navnet slet ikke er med i top-fem er Byen København. Her ligger Carl på førstepladsen. Den eneste anden landsdel, der har Carl med i top fem er Nordsjælland.

På Bornholm deler Benjamin og Villads førstepladsen. Ingen af de navne er med på top-fem i nogen af de øvrige landsdele. På Østsjælland var Victor det mest populære, mens det var Lucas i Vestjylland og Malthe i Nordjylland.

Gamle navne vender tilbage

Kigger man ned over top 50 på navnelisten over hele landet, viser det en tendens til, at gamle navne vinder frem igen. For eksempel har navnet Signe sneget sig tilbage i top 50, efter at have været helt ude. Alma, Agnes og Esther er også at finde på to 50.

Drengene får også traditionelle navne – toppen af listen er stadig domineret af Frederik, Emil og Christian. Men også navne som Aksel, Laurits, Theodor og Asger har fundet en plads i top 50.

Top 10 over navne

Top 10 over pigenavne – hele landet:

1. Emma

2. Sofia

3. Ida

4. Freja

5. Clara

6. Laura

7. Anna

8. Ella

9. Isabella

10. Karla

Top 10 over drengenavne – hele landet:

1. William

2. Noah

3. Lucas

4. Oscar

5. Victor

6. Malthe

7. Emil

8. Frederik

9. Oliver

10. Magnus

Powered by Labrador CMS