Børn mistænkt for at planlægge massemord

Planen var lagt. Spørgsmålet er nu, hvor langt børnene var fra deres mål, før de blev stoppet.

Sagen efterforskes nu af politiet.
Udgivet Opdateret

Fire elever fra en folkeskole i Laurel Hill, North Carolina i USA, er mistænkt for at ville gennemføre et frontalangreb på skolen i stil med massakren på Columbine High School i 1999. Det skriver mediet The State.

Det lokale politi oplyser, at de fire elever er 12-13 år gamle. Sagen blev offentlig kendt 29. januar.

Ifølge politiet blev angrebet planlagt via samtaler mellem eleverne på det sociale medie Instagram, og skolen selv skriver i en pressemeddelelse, at man blev bekendt med elevernes planer 24. januar.

Det var den dag, to elever kontaktede skolens ledelse for at fortælle, at de havde opdaget de fire andre elevers trusler.

Skolen undersøgte sagen og kontaktede politiet, og ifølge skolen har ingen været i fare i den periode, der gik fra skolen blev bekendt med sagen, til politiet meddelte offentligheden, at man efterforsker den.

Der var en hjerne bag det hele

Jessica Sadovnikov fra det lokale politi har talt med The State om sagen, og hun fortæller, at man stadig arbejder på at finde ud af, hvor langt de unge var med deres planer.

– Vi ved, at der var en plan. Vi prøver at finde ud af, hvad de kunne gøre med den, siger Jessica Sadovnikov.

Op mod seks elever har været involveret i planlægningen af angrebet, og én af disse skulle være hjernen bag operationen.

– Der er grund til at tro, at hjernen bag havde adgang til våben, men det har vi ikke fået endeligt bekræftet, siger Jessica Sadovnikov til The State.

Bekymrede forældre

WBTW skriver, at kommunikationen eleverne imellem må være foregået via deres egne telefoner og ikke eksempelvis deres skolecomputere.

– Det ville vi have opdaget, siger repræsentant for skolen, Don Hargrave, til WBTV.

Ifølge politiets udmelding havde de involverede elever udarbejdet en liste med navne på flere medstuderende og mindst én liste.

Da der var møde på skolen tirsdag aften om håndteringen af sagen, gav flere forældre udtryk for, at de var nervøse for deres børns sikkerhed.

– Jeg er bekymret, så længe der er fare for, at mit barn bliver skudt, lød det fra én forælder, ifølge WBTV.

Forældrene til de børn, der var med på den omtalte liste, er blevet kontaktet af politiet.

En række af de involverede børn er i myndighedernes vartægt. De er ikke fængslet, grundet deres unge alder.

Powered by Labrador CMS