Bred enighed om fordeling af millioner til forskning

Forskningsmidlerne er uddelt, og det er med bredest mulig politisk opbakning. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Alle partier i Folketinget er torsdag blevet enige om, hvordan 671 millioner fra forskningsreserven skal fordeles.

De mange millioner skal fordeles til en række forsknings- og innovationsinitiativer i 2016.

Blandt andet afsættes der 298 millioner kroner til Danmarks Innovationsfond, og 161 af dem skal gå til forskning i fødevarer. Især den del af aftalen er uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) glad for.

»Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en bred aftale. Med fordelingen af forskningsreserven skærper vi grundlaget for strategisk forskning og bevarer det høje ambitionsniveau for Danmarks Innovationsfond. Samtidig styrker vi ikke mindst fødevareområdet,« siger han i en skriftlig kommentar.

Regeringen er blevet kritiseret for at bebude markante besparelser på uddannelses- og forskningsområdet i sit finanslovforslag, og de Radikale lægger da heller ikke skjul på, at aftalen om udmøntningen af forskningsreserven ikke redder noget.

»Vi er dybt uenige med regeringen, der vil skære på forskning. Det handler om fremtidens arbejdspladser og udvikling. De penge, vi har forhandlet os frem til i dag, er som et plaster på et åbent sår,« siger uddannelses- og forskningsordfører Ida Auken (R).

BNB

Powered by Labrador CMS