Byrådskandidat fyret for udtalelse under valgkamp

Martin Christensens udtalelser som kandidat i en debat op til kommunalvalget, koster ham nu sit job.

En byrådskandidat fra Næstved Kommune er blvet furet på grund af udtalelser under valgkampen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvad kan man tillade sig at sige som byrådskandidat og kommunalt ansat? Det er det store spørgsmål i en sag om afskedigelse på grund af æreskrænkelser. Det skriver Sjællandske.

Martin Christensen kæmpede for at blive valgt til byrådet i Næstved Kommune. Han er enmandshæren bag Børnenes Parti og deltog i vælgermødet på Holsted Skole 15. november.

Samtidig er han ansat som skolepædagog på Kobberbakkeskolen og er underlagt de regler, der er for kommunalt ansat personale.

Denne kobling kom til at koste ham jobbet, fordi han under vælgermødet fremkom med udtalelser, som nogen fandt så belastende, at de gik videre til Martin Christensens chef, skoleleder Annika Bramming. Kort efter fik han at vide, at der var indledt en fyringssag mod ham.

– Det kom helt bag på mig, siger han til Sjællandske.

Han vil ikke selv fortælle, hvad han sagde, da sagen endnu ikke er afsluttet, men Sjællandske var selv med til mødet, og flere kilder fortæller samstemmende, at Martin Christensen på mødet refererede til en samtale, han havde haft med et forældrepar på skolen, som overfor ham havde udtrykt utilfredshed med skolens ledelse, og havde sagt:

– Ledelsen er som en dysfunktionel alkoholiseret skilsmissefamilie.

Sjællandske har tidligere fortalt om problemer på netop Kobberbakkeskolen – stressede leder blev sendt til Kreta, massefyringer og problemer med at rekruttere ledere.

Både borgmester Carsten Rasmussen (S), direktør Hanne Dollerup og skoleleder Lars Nedergaard bakker op om fyringen.

Powered by Labrador CMS