Coop tilbagekalder sildepostej efter listeria

Newspaq
Udgivet Opdateret

Listeria kan være skyld i alvorlig sygdom og i nogle tilfælde dødsfald. Coop trækker nu sildepostej tilbage.

Har du de seneste dage fisket en pakke med sildepostej ned i indkøbskurven, er der god grund til at læse grundigt videre.

Der er nemlig blevet fundet listeria i sildepostej, og derfor trækker Coop produktet tilbage fra butikshylderne, da der er fare for, at forbrugeren bliver syg.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om produkter, der er solgt i Kvickly, Irma, Superbrugsen og Daglibrugsen. Produktet er lavet i Sverige, vejer 95 gram og er mindst holdbar til 17/12 2014.

I en egenkontrolprøve har den svenske producent påvist listeria, hvilket har ført til tilbagekaldelsen af sildepostejen.

I februar trak Coop couscous med falafel og tomatsovs til mikroovn tilbage, da der blev fundet bakterier, som kunne være listeria.

I august indledte Jørn A. Rullepølser en større sag om tilbagetrækning, der involverede mere end 6.000 kunder, der havde modtaget produkter såsom rullepølse fra virksomheden.

Sommeren over blev det et større emne i medierne, da i alt 40 personer blev smittet i sommerens udbrud af listeria. Samlet er 16 personer døde af listeria.

Ifølge Statens Serum Institut kan der dog stadigvæk godt dukke flere tilfælde op, da inkubationstiden for listeria er forholdsvis lang.

Bakterieslægten listeria er udbredt i jord, på planter, i spildevand, i tarmen hos dyr og mennesker samt i produktionsmiljøer.

Bakterien findes i en lang række almindelige fødevarer. Det gælder især rå fødevarer, men varmebehandlede fødevarer kan også få bakterierne tilført efter varmebehandlingen.

Oftest bliver patienterne indlagt med symptomer som feber, almen svækkelse og eventuelt diarré og opkast.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS