Danny Abdalla idømmes lovens strengeste straf

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla var tiltalt for 36 forskellige forbrydelser, herunder voldtægt, og han er to gange tidligere dømt i Danmark.

Danny Abdalla er i dag blevet indømt forvaring på ubestemt tid og udvisning af Danmark. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Bandeleder Danny Abdalla idømmes forvaring på ubestemt tid.

Samtidig udvises han af landet.

Det har en enig domsmandsret ved Retten i Holstebro torsdag bestemt.

Danny Abdalla var tiltalt for 36 forbrydelser, herunder voldtægt af ekskæresten og hendes veninde og seksuelle krænkelser af to andre kvinder.

Bandelederen med libanesisk baggrund er to gange tidligere idømt fængselsstraffe og udvisning. Da han vurderes at være i livsfare i sit hjemland har udvisningen ikke kunnet finde sted.

Anklager Lise Hebsgaard argumenterede for, at den 51-årige bandeleder skulle idømmes forvaring.

– Jeg har været anklager i mange år, og jeg har aldrig set så skræmmende en psykologundersøgelse, sagde anklageren under sin procedure.

Forvaring er en tidsubestemt straf, der kan komme på tale, når der er risiko for, at den tiltalte begår ny personfarlig kriminalitet.

Forsvarer uenig i forvarings-påstand

Danny Abdalla har været leder af indvandrerbanden Den Internationale Klub i Aalborg.

I 2003 blev han idømt otte års fængsel for narkokriminalitet. I 2012 blev han idømt et år og otte måneders fængsel for røveri.

Hans forsvarer, Rasmus Amandusson, argumenterede før strafudmålingen for, at Danny Abdalla ikke skulle idømmes forvaring, skønt det var Retslægerådets vurdering, da man ifølge forsvareren ikke kunne argumentere for, at folk i almindelighed vil være i fare for at blive overfaldet af Danny Abdalla.

– Forvaring skal sikre almenvellet mod at lide overlast. Det skal sikres, at Danny ikke overfalder nogen igen. Men i den her sag er ingen af de involverede tilfældige.

– Derfor er han efter min opfattelse ikke alment farlig. Uanset hvad Retslægerådet skriver, er han ikke farlig for almenvellet, sagde  forsvarer Rasmus Amandusson mandag ved Retten i Holstebro, ifølge Ritzau.

Powered by Labrador CMS