Dansk firma scorer milliardbeløb på bolighandel

Lejere skal ikke bekymre sig om at blive smidt ud eller stige i husleje, understreger direktør, som har solgt 900 jyske boliger til den amerikanske gigant Goldman Sachs

Boligerne på Møllestensvej i Randers. Foto: Birch Ejendomme
Udgivet Opdateret

Et svimlende stort beløb er netop rullet ind på kontoen i Birch Ejendomme i Silkeborg. Firmaet lejer boliger ud i syv jyske byer og én på Sjælland.

En af de største investeringsbanker i verden, amerikanske Goldman Sachs, har nemlig fået øjnene op for Birchs ejendomme og lavet en investering til en værdi af 1,5 milliarder kroner. Handlen omfatter 900 boliger.

De seneste år har politikere og utilfredse lejere været ude med riven efter store investorer, som tjener kæmpe summer på at opkøbe ældre udlejningsejendomme, istandsætte dem og så sætte lejen op, når nye lejere flytter ind.

– Ikke det nye Blackstone

Som lejer behøver man dog ikke at være bekymret for den snedige manøvre ifølge direktør René Birch.

– Det er ikke det nye Blackstone, udtaler han grinende til Newsbreak.dk og forsikrer:

– Der er intet at frygte for lejerne. Lejeloven regulerer huslejen, så en lejer kan ikke bare opsiges, og lejen kan ikke bare hæves.

Nogle af boligerne er nybyggeri, hvor lejere allerede er flyttet ind, imens andre er under udvikling og opførelse.

Drømmeinvestering

At Goldman Sachs har valgt at kaste penge efter Birch Ejendomme vidner om, at firmaets forretningsstrategi har båret frugt.

– Vores boliger ligger i regionale vækstbyer, og de har den volume, størrelse, placering og standard, som de er på udkig efter, lyder det fra René Birch.

Danmark er en sikker havn for investeringer, fortæller direktøren videre.

– Danmark har en sund økonomi og et stabilt politisk system. Generelt er boliger i Norden attraktive. Der er gode chancer for, at de giver afkast, og der er gode finansieringsmuligheder, forklarer han.

Powered by Labrador CMS