Dansk Flygtningehjælp indsamler 18 millioner kroner

Mere end 16.000 frivillige indsamlere har søndag været på gaden for at samle penge ind til flygtninge.

Mere end 16.000 indsamlere fik søndag hentet 18 millioner kroner hjem til Dansk Flygtningehjælp i en landsindsamling. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Udgivet Opdateret

Du har garanteret opdaget det, hvis du har været hjemme søndag. Ding-dong, og værsgo: Har du en skilling til verdens flygtninge?

Dansk Flygtningehjælp er søndag blevet 18 millioner kroner rigere. Pengene er blevet indsamlet af mere end 16.000 frivillige med indsamlingsbøsser og overførsler via MobilePay i hele Danmark.

Det oplyser organisationen selv.

Generalsekretær Andreas Kamm retter en stor tak til de frivillige indsamlere, der er gået på gaden trods et “uvenligt vejr”.

– Vi står desværre i en situation, hvor der aldrig før i vores organisations 60-årige historie har været så meget brug for hjælp til flygtninge ude i verden, siger han.

– Over 65 millioner mennesker er tvunget på flugt, og behovet for nødhjælp er enormt.

Hjælper syrere

De indsamlede midler vil blandt andet gå til nødhjælp til syriske og sydsudanske flygtninge og til indsatsen omkring Mosul, oplyser Dansk Flygtningehjælp.

– De fleste kan se i fjernsynet, hvordan situationen er i Mellemøsten. Dels de syriske flygtninge. Dels den forfærdelige situation omkring Mosul, siger Andreas Kamm.

– Det er ingen hemmelighed, at Dansk Flygtningehjælp er massivt til stede der og gerne vil gøre en indsats. Det kan vi jo bedre gøre med 18 millioner kroner end uden.

Dansk Flygtningehjælp fylder 60 år i november. I dag har organisationen 6000 mennesker ansat rundt om i verden.

– Vores vækst er sket på et yderst trist grundlag, og der er intet, vi hellere ville end at opleve en verden, hvor der ikke er behov for os, siger Andreas Kamm.

Ved sidste års landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp var omkring 18.000 indsamlere ude og samle 20 millioner kroner ind til nødhjælpsorganisationen.

Det var det bedste resultat ved en landsindsamling for Dansk Flygtningehjælp siden 1999 under krigen i Kosovo.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS