Dansk Politi fik uventet hjælp i jagten på tricktyve

To efterlyste mænd, der har svindlet for over en halv million, er fredag anholdt i Schweiz.

Nu er disse to tricktyve anholdt i Schweiz. Foto: Nordsjællands Politi.
Nu er disse to tricktyve anholdt i Schweiz. Foto: Nordsjællands Politi.
Udgivet Opdateret

Ad flere omgange har du her hos Newsbreak.dk læst om efterlysning af tricktyve fra Nordsjælland, uden det selvfølgelig er den eneste politikreds, der har eftersøgt netop den slags tyve.

I netop denne sag, der i første omgang drejede sig om en 47-årig mand af rumænsk oprindelse, kunne vi vise både billeder og video af manden.

Ved den anden efterlysning havde manden fået en medgerningsmand, der også fik sit kontrafej på Newsbreak.dk.

De to mænd har tilsammen svindlet for over en halv million.

Aflurer pinkoder

Deres fremgangsmåde er at aflure borgerens pinkode i forbindelse med betaling i en forretning og herefter følge efter vedkommende – ofte helt med til borgerens bopæl.

Her skaber de under påskud af at spørge om vej eller anden hjælp så meget forvirring, at de kan stjæle borgerens dankort og efterfølgende bruge det til at hæve penge fra borgerens konto – først og fremmest hos ældre medborgere.

Og på den måde har de altså kunnet få mere end 500.000 i kassen.

Men nu er det slut – i hvert fald for en stund – at svindle ældre medborgere: De to er netop blevet anholdt. I Schweiz.

Mange ofre

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til lederen af personfarlig efterforskning ved Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, men i en pressemeddelelse meddeler han:

– Jeg er meget tilfreds med, at det store stykke arbejde både vi og borgerne har lagt i denne sag har ført til anholdelsen af de to formodede gerningsmænd. Tricktyverier for over en halv million kroner er absolut i den tunge ende af skalaen både med hensyn til økonomien i det og antallet af forurettede.

Mange henvendelser

Nordsjællands Politi har i løbet af januar modtaget adskillige henvendelser om den 47-åriges færden. Den seneste observation modtog politiet torsdag den 2. februar fra en borger, der havde set den 47-årige på en rasteplads nær Storebæltsbroen.

Det var sidste gang, manden blev set på dansk jord, men allerede dagen efter blev den 47-årige og hans makker altså anholdt af politiet i Schweiz, oplyser Nordsjællands Politi videre i pressemeddelelsen.

Glad efterforskningsleder

– Vi er meget glade for, at borgerne har været så gode til at byde ind med tip og observationer, ligesom vi naturligvis også er glade for, at schweizisk politi kunne være behjælpelige med at pågribe de to mænd. Vi sender en tak til borgerne og en venlig tanke til vores kollegaer i Schweiz, slutter Henrik Gunst.

Nu arbejder Nordsjællands Politi på at få de to mænd udleveret, således de kan retsforfølges i Danmark.

Powered by Labrador CMS