Dansk skokæde lukker butikker på stribe

Bianco Footwear forsøgte sig under finanskrisen på discountmarkedet, men denne satsning er nu droppet i forsøg på at redde bundlinjen. Foto: CARSTEN ANDREASEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Bianco Footwear har siden 2011 tabt over 100 millioner kroner.

Trofaste kunder hos Bianco Footwear skal begynde at kigge længere efter skobutikkerne, når de er på jagt efter nye sko.

72 skobutikker i Finland, Tyskland og Sverige har nemlig måtte dreje nøglen om i løbet af to år, for at rette op på regnskabet. Alligevel leverede den danske skokæde et underskud på 66 mio. kr. for 2013. Det skriver Børsen.

Det store underskud har blandt andet tvunget ejerne til at skyde 10 mio. kr. ind i selskabet. Det er samtidig med, at banken presser på og kræver, at Bianco Footwear holder sine budgetter for 2014 for at gøre sig forhåbninger om hjælp med finansieringen det kommende år.

René Piper Laursen, der er stifter og administrerende direktør for Bianco Footwear, siger til Børsen, at han ikke er bekymret for, at skokæden skulle gå hen og lukke.

– Vi er slet ikke tæt på en konkurs. Banken har givet tilsagn om finansiering et år frem. Samtidig har aktionærerne skudt penge ind og står bag Bianco, siger han og fortsætter:

– Vi har holdt vores budgetter de første seks måneder af 2014 og har omsætningsfremgang, siger René Piper Laursen til Børsen.

Derfor tror han heller ikke, at skokæden får problemer med at opfylde de krav til budgettere, som banken har sat. Han forventer, at regnskabet går i nul for det næste år.

– Jeg forventer, at vi ender i break-even i 2014. Men jeg har lært af de seneste to år, at man skal ikke sige det, man skal vise det. Så jeg vil ikke sige andet, end det vi har konstateret de seneste ni måneder, hvor vi har holdt budgetterne, omsætningen er øget, og de nye kollektioner er på plads, siger han René Piper Laursen til Børsen.

Bianco Footwear har valgt at droppe deres indtog på discountmarkedet for at vende tilbage til deres tidligere fokusområde, hvor der blev lagt mere vægt på produktionen.

Newspaq

Powered by Labrador CMS