Danskernes dom: -DR er for dyr og ufleksibel

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

I slutspurten af valgkampen sender et massivt flertal på 72 procent af danskerne et klart signal til politikerne: Medielicensen på 2.460 kroner om året er for dyr i forhold til det indhold, DR leverer.

Samtidig bør det ifølge danskerne være muligt helt eller delvist at fravælge DR, så man kun betaler for det DR-indhold, man bruger. Det viser en måling, som YouGov har for foretaget for metroxpress.
Danskerne har ret, mener medieordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby (V).

»Medieudviklingen er vokset fra en stor samlet medielicens. Der skal være mere frit valg,« siger hun og tilføjer, at danskerne i stedet bør betale en mindre basislicens og mod betaling kunne tilvælge yderligere DR-indhold. Medieordfører i Socialdemokraterne, Troels Ravn (S), mener omvendt, at medielicensen, som vi kender den, er afgørende for, at DR kan følge med netop medieudviklingen:

»Danskerne fortjener alsidig public service. DR har brug for stabil finansiering for at kunne planlægge sine programmer og for at kunne hamle op med udenlandske mediemastodonter.«

DRs finansiering

Spørgsmålet om DRs finansiering vil ifølge Henrik Søndergaard, lektor i medievidenskab ved Københavns Universitet, trænge sig stadig mere på, da mediebrugerne orienterer sig mod streamingstjenester som Netflix og fritvalgspakker hos kabel-tv-udbyderne.

»Men det er ikke sikkert, at det fornuftige svar er at lave DR’s finansiering om, så man kun betaler for det indhold, man bruger. Det vil betyde mindre at vælge imellem, da der ikke vil være penge til at lave de smalle programmer, og dermed udvande public service-tanken.«

Powered by Labrador CMS