Der findes ulovlige gebyrer du kan nægte at betale

Vidste du, at der findes ulovlige gebyrer, du er i din gode ret til at nægte at betale? De ulovlige gebyrer kan gemme sig under et hav af navne. Det gør dem ikke mere lovlige.

Du kan nægte at betale de ulovlige gebyrer. KLIK VIDERE OG LÆS OM FORSKELLIGE ULOVLIGE GEBYRER.
Du kan nægte at betale de ulovlige gebyrer. KLIK VIDERE OG LÆS OM FORSKELLIGE ULOVLIGE GEBYRER.
Udgivet Opdateret

Hvis du har købt en vare på nettet, eller du bare har betalt for en vare med dit betalingskort i en fysisk butik, har du formentligt stiftet bekendtskab med et eller flere forskellige gebyrer. Det må butikkerne da også godt, hvis der altså er alte om, at de skal have dækket reelle udgifter. Men Tænk.dkskriver, at der også findes en række ulovlige gebyrer, butikkerne ikke må opkræve.

Forbrug.dkskriver, at der findes en række lovlige gebyrer, virksomheder kan opkræve af forskellige årsager. Det kan være et leveringsgebyr, der bliver opkrævet, når du skal have en vare sendt fra en butik til dig selv. Det kan også være et såkaldt adfærdsregulerende gebyr, der bliver lagt på girokort, du betaler på et posthus. Ifølge Forbrug.dk skal sådan et gebyr ses som virksomhedens forsøg på at få dig til at betale din regning på en anden måde.

Genkend de ulovlige gebyrer

Forbrugerrådet Tænk skriver, at virksomheder bør have en gratis måde, kunder kan betale for en vare på. Hvis det koster et særligt gebyr at betale girokortet på et posthus, skal alternativet til dette altså være gratis, ifølge Tænk.dk.

“Varer og ydelser skal vi altid have mulighed for at betale uden at blive opkrævet gebyr. Hvis vi ikke kan slippe for at betale en udgift, skal det ind i den almindelige pris. Ellers bliver det vildledende markedsføring,” siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, til Tænk.dk.

Hvis du undlader at betale for en vare, risikerer du at modtage et rykkergegbyr. Det er et selvforskyldt gebyr, virksomheden har ret til at kræve af dig.

Der findes også andre gebyrer, der, ifølge Forbrug.dk, egentlig ikke er et gebyr, men snarere en betaling for en særlig ydelse. Der findes også gebyrer, der i virkeligheden nærmere er en afgift. Dette kan du læse mere om på Forbrug.dk.

Hvis du vil læse mere om de ulovlige gebyrer, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel.

Powered by Labrador CMS