Det her pisser danskerne af

Hvad bliver vi danskere sure og vrede over? Klik i galleriet og se, om du ligner andre danskere.

Hvad pisser os danskere mest af? KLIK og se de – noget overraskende – svar. Foto: Thomas Graversen.
Hvad pisser os danskere mest af? KLIK og se de – noget overraskende – svar. Foto: Thomas Graversen.
Udgivet Opdateret

I hvilke situationer bliver det mest irriteret og vred? Og hvad med dine medmennesker?

I galleriet over artiklen kan du se, hvad der pisser danskerne mest af. Der er helt sikkert en overraskelse eller to.

Irriterende bilister

Andre bilister er p…. irriterende!

Jep, du ha nok allerede gættet det: Trafikken er virkelig et sted, hvor folk kan hidse sig op.

Det er nemlig i trafikken, at vi bliver allermest irriterede på hinanden. Topscorerne er, når andre ikke holder afstand, ikke trækker ind til højre eller ikke blinker af, når de skifter bane. Det viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet.

Vi får røde pletter på halsen, og bandeordene flyver lidt lettere ud af munden, når vi bevæger os rundt i trafikken. Faktisk irriterer trafikken langt flere af os end for eksempel køen i supermarkedet eller diskussioner med chefen eller ægtefællen. Det viser en megafonmåling lavet for Vejdirektoratet.

Andres adfærd er problemet

De fleste bilister opfatter sig selv som hensynsfulde, når de sidder bag rattet. Samtidig mener de, at de andre trafikanters adfærd kunne være bedre.

– Vi har en tendens til at vurdere, at vores egen opførsel er langt bedre end andres i trafikken. Det betyder, at vi kan være blinde over for, hvordan vores færdsel kan påvirke andre, og det kan i sidste ende betyde mindre sikkerhed på motorvejene, hvis vi for eksempel ikke holder til højre eller ikke holder afstand til hinanden, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af afdelingen for Trafiksikkerhed i Vejdirektoratet.

‘Vejvrede’ er da heller ikke et ukendt fænomen i vor lille andedam mere. Det kan du læse mere om i artiklen ‘Bilist smadrer busrude med knytnæve’.

Powered by Labrador CMS