DF om skatterabat: Retsfølelsen krænkes

Newspaq
Udgivet Opdateret

DF’s Hans Kristian Skibby mener, at skatteminister Benny Engelbrechts forslag tilgodeser for mange boligejere.

Skatteminister Benny Engelbrechts (S) forslag om at give særlig skattelettelse på 2,5 procent til ejere af de billigste huse under 500.000 kroner er ikke uden problemer, da alt for mange boligejere vil blive overset.

Det mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby,

– Det er en betænkelig situation. Alle skal behandles lige, og det er ikke tilfældet her. Jeg føler, at min retsfølelse bliver krænket, siger Hans Kristian Skibby til Ritzau.

I august 2013 kritiserede Rigsrevisionen, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, som husene blev handlet til.

Derfor suspenderede regeringen arbejdet med ejendomsvurderinger for 2013 og nedsatte et ekspertudvalg til at se på et nyt system. Indtil da vil regeringen fastfryse vurderingerne fra 2011.

Og i mellemtiden forsøger regeringen så at give rabat til folk i den lave ende af boligskalaen, da det ifølge Benny Engelbrecht ofte er de billigste boligejere, der vurderes for højt. Men det giver Hans Kristian Skibby ikke meget for.

– Forslaget ser jo flot ud, men det bliver jo oversolgt. Det svarer til at slukke en større ildebrand med en lille plastikspand. I Danmark har vi jo rigtig mange boliger, der har en højere værdi end 500.000 kroner, og hvad med dem, spørger Dansk Folkepartis ordfører.

Hans Kristian Skibby vil først kigge dybere på skatteministerens forslag, inden han vil komme med sit bud på, hvad løsningen kan være.

Han lufter dog idéen om at gøre skattelettelsen mindre, men til gengæld tilbyde den til flere husstande.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS