DMI advarer: Glatte veje og slud – modbydelig mandag i vente

Det er blevet rigtig efterår, og vejret er ingen undtagelse. Vejret byder på nattefrost og slud - så trafikanterne skal være særlig opmærksomme.

Udgivet Opdateret

Det har været en rigtig råkold start på ugen, da vejret har budt på nattefrost. Det har betydet, at der natten mellem søndag og mandag er blevet spredt salt flere steder i landet. Og det er noget, som kan få indvirkning på trafikken i løbet af dagen. Det kolde vejr har også fået Danmarks Meteorologiske Institut til at holde nøje øje med morgentrafikken.

– Det kan være glat ude på vejene, da der har været nattefrost. Det skal man være opmærksom på, som trafikant hvis man skal køre tidligt. I løbet af morgenen skulle risikoen for rimglatte- og isglatteveje aftage, siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, også kaldet DMI.

Modbydelig mandag

Generelt er mandag en dag, hvor man rigtig får smag for det vejr, som efteråret også er.

– Det bliver koldt og modbydeligt, men også gråt og kedeligt. Der er nogle steder i landet, hvor man vil opleve, at der kan komme regn og slud. Det er en rigtig kold dag, hvor man ligeså godt kan blive indendøre, hvis man ikke skal noget, siger Henning Gisselø.

Det er særligt Sydfyn, Sønderjylland og Lolland-Falster, hvor der er risiko for slud og glatte veje.  Men der kan være risiko for slud andre steder i landet.

– Det bliver nok hovedsageligt regn, som de fleste vil opleve, men det forventes, at der vil komme slud i løbet af dagen. Det er sådan et vejr, der kan være rigtig ustadigt. Generelt har vejret jo været rigtig godt indtil nu og varmt for årstiden, men i dag er rigtig efterårsvejr, afslutter Henning Gisselø.

Politiet advarer efter flere ulykker

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man mandag morgen sendt en advarsel ud kort før klokken syv, da der allerede var registreret to færdselsuheld som følge af vejret.

I tweetet oplyser politikredsen, at det er vigtigt, at man kører pænt og gør sig opmærksom på vejens forhold, så man kan komme sikkert frem.

Powered by Labrador CMS