DMI advarer nu om skybrud, torden og kraftige vindstød over HELE Danmark

Det ulmer med torden i Tyskland. København og Nordsjælland ser ud til at stå først for skud, når et uvejr rammer Danmark senere søndag aften.

Udgivet Opdateret

DMI (Danmarks Meteorlogiske Institut) har her til aften udvidet varslet om skybrud og torden, til at omfatte hele landet. Uvejrets start er også flyttet en smule ud i fremtiden, men i sidste ende er det en kende frustreret vagthavende hos DMI, Newsbreak har talt med søndag aften: Modellerne passer nemlig ikke med virkeligheden.

– Vi har nogle modelberegninger for vejret, som vi sidder og kigger på, men de passer ikke lige i øjeblikket. Der er byger på vej lige nu, som vores modeller slet ikke har fanget. Bygerne ligger helt andre steder, end de burde. Der ligger noget, der nærmer sig København og Nordsjælland, der ser ud til at komme inden for de næste par timer, men det, der er på vej mod Nordsjælland, burde først komme senere i aften, fortæller Thyge Rasmussen, vagthavende hos DMI.

Det, Thyge Rasmussen taler om, er det varsel, Newsbreak beskrev tidligere i dag; der forventede DMI, at det ville være den sydlige del af Danmark, der ville blive ramt først af uvejret, hvorefter det ville trække sig op og ind over resten af landet.

– Det er noget lusket noget, der ligger og bobler rundt omkring. Luften er så ustabil lige nu, at der nemt kan dannes kraftige byger, men det er svært at sige, præcist hvor de vil komme, siger Thyge Rasmussen. Det burde dog være ganske sikkert, at Danmark vil blive ramt af regn og rusk i løbet af aftenen.

– Vi holder fast i varslet, men vi har endnu ikke tænkt os at opgradere det og gætte på, hvor det vil slå ned præcist. Der skal vi se noget mere, der bonger ud på vores radarmålinger, siger Thyge Rasmussen.

I den henseende kunne man få den tanke, at DMI i det mindste kunne sige, at der var nogle landsdele, der gik fri af regn i aften.

– Hvis bare vi kunne sige det, så gjorde vi det! Lyder det fra Thyge Rasmussen.

Det seneste, DMI har observeret, er altså et uvejr, der nærmer sig København og Nordsjælland. Men det er ikke det eneste, der er blevet observeret.

– Der ligger også noget nede over Tyskland, hvor det er begyndt at tordne, og det driver nordpå, i retning af Danmark, fortæller Thyge Rasmussen.

Powered by Labrador CMS