DR afslører: Derfor kom Eurovision til København

DR afslører nu selv en af hovedårsagerne til, at valget faldt på netop København i forbindelse med Eurovision Song Contest. Foto. Elo Christoffersen (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Det skabte stor debat, da DR valgte København og B&W-hallerne frem for Herning og Jyske Bank Boxen til det store Eurovision-show.

Nu afslører DR selv en af hovedårsagerne til, at valget faldt på netop København, skriver metroxpress.

Refshaleøens Ejendomsselskab stillede nemlig en garanti »uden beløbsgrænse«, hvis Wonderful Copenhagens projektselskab løb tør for penge. Og det havde afgørende betydning for DRs valg af København som værtsby for melodigrandprixet, afslører en række mødereferater, Wonderful Copenhagen offentliggjorde tirsdag.

»DR understregede, at garantien var en afgørende forudsætning for valget af København og indgåelse af kontrakten med Projektselskabet,« fremgår det af referatet fra et præsidiemøde 7. april, hvor DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, var til stede.

Refshaleøens Ejendomsselskab, der er ejet af fire pensionskasser og har HKs formand, Kim Simonsen, som bestyrelsesformand, underskrev 31. august sidste år garantiaftalen, som ifølge metroxpress blev mærket »strictly confidential«. Efter politisk pres fremlagde DR den i sidste uge. Her står:

»Såfremt Værtsby ikke over for DR opfylder sine forpligtelser i relation til etablering af Venue, garanterer RE (Refshaleøens Ejendomsselskab, red.) over for DR uden beløbsbegrænsning at stille de for gennemførelsen af opgaven med etableringen af Venue nødvendige økonomiske midler til rådighed, således at Venue kan etableres.«

Den slags garantier vækker hovedrysten i Herning, der har kunnet følge, hvordan Eurovision i København blev over tre gange så dyrt som planlagt.

»Vi har ikke sådan nogle pensionsmidler i Herning, der kan lave bundløse garantier. Vi har heller ikke behov for det, for vi kan godt overholde vores budgetter,« siger viceborgmester Dennis Flydtkjær (DF) til metroxpress.

Refshaleøens Ejendomsselskabs direktør, Christian Herskind, skriver til avisen, at han ikke ønsker at kommentere sagen, så længe Rigsrevisionens undersøgelse pågår.

BNB

Powered by Labrador CMS