DR-vært jagter designer

Kjolekreatør Søren Le Schmidt og smykkedesigner Anja Camilla Alajdi, som har stylet kronprinsesse Mary, skal finde Danmarks næste designer i ny DR-konkurrence

Udgivet Opdateret

Tidligere har DR ledt efter Danmarks næste klassiker. Nu jagter public service-stationen Danmarks næste designer.

I det kommende konkurrenceprogram "Danmarks næste tøjdesigner" kæmper en række tøjdesignere om at blive morgendagens nye danske brand og få deres kollektion ud i butikkerne.

Det annoncerer DR i en pressemeddelelse.

Stod bag Helle Thornings kjole 

Konkurrencen styres af smykkedesigner Anja Camilla Alajdi, som er kendt for at have stylet kronprinsesse Mary, og tøjdesigner Søren Le Schmidt, der blandt andet stod bag tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts pink kjole, som hun bar til et arrangement i september i anledning af dronning Margrethes regentjubilæum.

DR-profilen Mette Bluhme Rieck er vært på programmet, mens Anja Camilla Alajdi og Søren Le Schmidt agerer både dommere og mentorer for de spirende designere.

Bred appel

Dommerne har valgt at sætte fokus på tøj, der har en bred appel. Det afspejler sig i de mange opgaver, som designerne skal sy uge efter uge, lyder det i pressemeddelelsen.

Designerspirerne skal blandt andet skabe scenetøj til popsangerinden Saint Clara, og så gæster førnævnte Helle Thorning-Schmidt systuen og giver sit besyv med, når deltagerne skal lave tøj med et budskab.

Modeshow

Programmet kulminerer med en finale, der afvikles som et modeshow. Langs catwalken sidder indkøbere fra nogle af landets største brands og butikker. Hvis de kan lide kollektionerne, er de klar til at investere i et designsamarbejde på stedet, lyder det.

"Danmarks næste tøjdesigner" får premiere på DRTV og DR1 i efteråret 2023.

DR-profilen Mette Bluhme Rieck (i midten, red.) er vært på konkurrencekonceptet 'Danmarks næste designer', mens at Anja Camilla Alajdi og Søren Le Schmidt agerer både dommere og mentorer for de spirende designere. (PR-foto).
DR-profilen Mette Bluhme Rieck (i midten, red.) er vært på konkurrencekonceptet "Danmarks næste designer", mens at Anja Camilla Alajdi og Søren Le Schmidt agerer både dommere og mentorer for de spirende designere. (PR-foto).
Søren Le Schmidt stod bag dette skrud, som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bar til et arrangement i september i anledning dronningens regentjubilæum. (Arkivfoto).
Søren Le Schmidt stod bag dette skrud, som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bar til et arrangement i september i anledning dronningens regentjubilæum. (Arkivfoto).
Anja Camilla Alajdi er kendt som kronprinsesse Marys stylist. Den modeinteresserede kronprinsesse ses her til åbningen af Global Fashion Summit i københavn i sommer. (Arkivfoto).
Anja Camilla Alajdi er kendt som kronprinsesse Marys stylist. Den modeinteresserede kronprinsesse ses her til åbningen af Global Fashion Summit i københavn i sommer. (Arkivfoto).

Mette Bluhme Rieck

Mette Bluhme Rieck er student fra Varde Gymnasium. Fra 2003 til 2006 læste hun HA i organisation og ledelse fra Roskilde Universitet. Derefter forsatte hun på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun i 2010 blev uddannet journalist.

Under sin praktikperiode som journalist, blev Mette Bluhme Rieck i 2008 ansat hos DR. Her har hun siden været ansat, blandt andet som vært hos DR Sporten, Guld i Købstederne, Danmarks næste klassiker og Aftenshowet.

Mette Bluhme er bosat på Islands Brygge sammen med kæresten Kasper Nielsen. De mødtes under optagelserne til Guld i Købstederne, hvor hun var vært og han var vurderingsekspert. De fik deres første barn, Viggo, i juni 2018, da hun fødte en dreng ved kejsersnit.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS