DR vender op og ned på din radio: Det her skal du vænne dig til

Der vil være store omvæltninger på DRs radiokanaler i det nye år, ikke mindst på P5.

Peter Sten – der her ses i selskab med en anden radiolegende, Jørgen Hjorting – skal i 2019 bestyre to af DRs mest legendariske programmer. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

En række populære programmer på DRs radiostation P5 sender i disse dage for sidste gang. Blandt andet radioklenodiet Danmarksmester og andre programmer med radio-institutioner som Keld Heick og Dan Rachlin.

Et par af stationens faste, populære holdepunkter får dog lov at bestå – Jørgen de Mylius kan fortsat høres i Hithouse og Eldorado, lige som Nis Bosdal fortsætter med Nis på P5. Ligeledes fortsætter Peter Sten med Giro 413 – og som noget nyt bliver den populære vært også manden bag Dansktoppen.

Og at han skal stå for at guide lytterne igennem to programmer, der oser af historiske radioøjeblikke, glæder Peter Sten. Det fortæller han til Newsbreak.dk:

– Det er jo to ikoniske programmer. Det er to herlige programmer, som jeg holder rigtigt meget af, så det er jeg glad for, siger Peter Sten.

Giro 413 har Peter Sten bestyret siden sommeren 2017, men Dansktoppen bliver en ny prøvelse for den garvede vært. Det betyder dog også et farvel til det program, Peter Sten hidtil har lagt navn til, da Peters Verden udgår:

– Jeg er jo bare en almindelig kuli, så jeg skal ikke blande mig, siger Peter Sten.

Men, som han siger, så er der også rigeligt arbejde i at stå for de to andre programmer i 2019:

– Jeg har haft Peters Verden i otte år, hvor jeg har sendt direkte, så det er jo meget pænt. Der kommer til at være rigeligt arbejde for mig, siger Peter Sten til Newsbreak.dk.

Det sker også i 2019

En anden, der skal prøve sig af på en ny hjemmebane i 2019 bliver Alex Nyborg Madsen, der ‘flytter’ fra P4 til P5, der knyttes tættere sammen. Blandt andet begynder P5 også at sende regionale nyheder, som man kender det fra P4.

Den samlede justering af radiokanalerne betyder et farvel til en række programmer. På P5 er det fra nytår ’Danmarksmester’, ’Dobbelt op – med Keld Heick’, ’Magiske Hits’, ’P5 Paletten’, ’Weekendpaletten’, ’Peters Verden’ og ’Middag på 5’eren’.

’Hithouse’ og ’Eldorado’ med Jørgen de Mylius, ’Giro 413’ og ‘Dansktoppen’ med Peter Sten samt ’Nis på P5’ med Nis Bosdal er blandt de programmer, der fortsætter på P5 efter den 1. januar. Sendetiderne kan dog blive ændret.

”Vi kommer til at opruste på DR’s radiokanaler og ikke mindst på P5, så kanalen får de bedste muligheder for at fortsætte den imponerende udvikling, der har gjort den til en af de mest lyttede. Fra at være defineret omkring musikken, skal P5 fremover være en bredere fællesskabskanal, hvor musikken fra 60’erne, 70’erne og 80’erne fortsat er et vigtigt omdrejningspunkt, men hvor der kommer nye programmer og nye værter ligesom regionale nyheder vil blive en integreret del af programfladen,” siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS