Dristig S-kampagne kan give bonus hos vælgere

Foto: Nils Meilvang/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det er ikke udelukket, at Socialdemokraternes kampagne om en skrappere kurs over for udlændinge kan give bonus.

Det vurderer politisk redaktør Jesper Termansen, Radio24syv. Socialdemokraterne har lørdag lanceret en kampagne, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) toner frem med budskabet »Stramme asylregler og flere krav til indvandrere«.

Og det er ifølge Termansen både dristigt og risikabelt at gøre udlændingepolitik til et socialdemokratisk slagnummer i en kommende valgkamp.

»Udlændingepolitikken er jo Socialdemokraternes akilleshæl, men det er modigt gjort, at Helle Thorning-Schmidt selv adresserer temaet,« siger Jesper Termansen.

»Det her er et signal om, at Socialdemokraterne har haft brug for at putte en vare på hylden, når det gælder valgkampen. Den vare står der nu, og nu sælger de den som en fast stramning af udlændingepolitikken, hvor de siger, de stiller håndfaste krav, men i virkeligheden er det meget tvivlsomt, om der er megen stramning og nytænkning i forhold til, hvad man allerede har set,« siger Jesper Termansen.

Han mener, det er så som så med de stramninger af asylpolitikken, som Socialdemokraterne bryster sig af. Regeringen har ganske vist gjort opholdstilladelse tidsbegrænset for flygtninge, der ikke er personligt forfulgte, men man har samtidig fjernet starthjælp og kontanthjælpsloftet.

Og udspillet fra indeværende uge om, at flere flygtninge og indvandrere skal i arbejde eller yde noget for kontanthjælpen er heller ikke noget, man ikke har hørt før, siger Termansen.

»Det bedste for Socialdemokraterne er signalværdien i det, at de kan gå ud og sige, at vi strammer reglerne, og vi vil have flygtnigne og indvandrere i beskæftigelse. Og så er det lykkedes at lave et fælles udspil med de Radikale, så de Radikale ikke kommer bagefter og skyder det ned,« siger Jesper Termansen.

Han vil ikke udelukke, at det kan give Socialdemokraterne bonus blandt vælgere, der ikke traditionelt stemmer på partiet, fordi de vil have en strammere kurs over for udlændinge.

»Hvis det virkelig lykkes Socialdemokraterne at sælge det som om, at de er lige så stramme som de blå partier, så kan det have en betydning,« siger Termansen.

»Det er netop sigtet at trække midtervælgere over fra blå til rød side, og ved at Socialdemokraterne gør det så offensivt, kan det ikke udelukkes, at det har en virkning,« siger Jesper Termansen.

Powered by Labrador CMS