Dronningen og Christiansfelds gule huse

Dronning Margrethe. Foto: Johannes Jansson/Wkipedia.
Udgivet Opdateret

Den 29. august besøger Dronning Margrethe Christiansfeld i anledning af, at byen er blevet optaget på Unescos Verdensarvsliste.

OPDATERING 29. august

Dronning Margrethe afviste at hun har malet Christiansfeld. Det viser sig at have været en vandrehistorie. Læs mere her.

——————————————————

Dronningen har besøgt Christiansfeld mange gange i løbet af sit liv, og allerede, da hun var helt ung, havde hun blik for noget af det, som gør Christiansfeld til noget særligt: De gule murstenshuse med de røde tegltage.

I 1954 boede Kong Frederik d. 9. og H.M. Dronning Ingrid og deres tre prinsesser på Brødremenighedshotellet. Margrethe, som på det tidspunkt var 14 år, må have lagt mærke til de charmerende huse, for hun malede en fin lille akvarel af udsigten over Christiansfeld.

Det er en meget smuk akvarel, der i kun få penselstrøg indfanger Christiansfelds særkende, nemlig de gule murstenshuse med de røde tegltage, som har været én af årsagerne til, at Christiansfeld har fået status af Unesco-by.
Allerede den gang havde H.K.H Dronning Margrethe evner for at udtrykke sig visuelt. Og hvem ved, måske var det lille billede af Christiansfeld medvirkende til at starte hendes interesse for at male.

Den dag i dag kan man på Brødremenighedshotellet se det lille maleri, som bærer de tre prinsessers signaturer, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Fakta om Christiansfeld

Christiansfeld blev grundlagt 1.april 1773. Det var Kong Christian den 7 der gav tilladelse til, at Herrnhuterne måtte slå sig ned i Danmark.

Den 4. juli 2015 blev Christiansfeld udpeget som verdenskulturarv af Unesco. Christiansfeld er dermed det sjette sted i Danmark, som har fået den ære at komme på den attraktive verdensarvsliste.

Powered by Labrador CMS