Ecstasy er yt: Kokain og amfetamin er in

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det sker sjældnere og sjældnere, at politiet får fingre i de ulovlige ecstasypiller.

Sidste år konfiskerede man 7.706 piller, hvilket er det laveste antal siden 1997, skriver Jyllands-Posten. I rekordåret 2001 beslaglagde politiet hele 150.080 piller.

Vicepolitiinspektør Tom Struve fra Københavns Politi mener, at pillen er blevet umoderne, og at de unge har taget andre stoffer til sig.

»Vi ser ikke så meget ecstasy, som vi gjorde tidligere. Tidligere kom der hele tiden nye ecstasypiller med forskellige prægninger – det var en trend, der var på det tidspunkt. Men det lader til, at den trend bare ikke er der længere,« siger han til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at unge i stedet bruger stoffer som kokain, ketamin og amfetamin.

Ecstasypillen kom især i mediernes søgelys for år tilbage, da flere unge danskere døde efter at have brugt rusmidlet. Siden fulgte historier om piller, som ingen kendte indholdet af.

Tom Struve mener, at netop de mange negative historier har fået folk til at droppe pillerne.

»Der er jo meget forskelligt indhold i pillerne. I nogle piller har man konstateret noget, der minder om rottegift, i andre er der hovedpinepillepulver. Når andre stoffer, eksempelvis kokain, er blevet meget billigere hen over årene, så tror jeg, at de mange historier om ecstasy har haft en begrænsende effekt på udbredelsen,« siger han.

Powered by Labrador CMS