Efterlyst: Her snyder falske hjemmehjælpere 82-årig

Københavns Vestegns Politi efterlyser to kvinder, der stjal smykker fra en ældre kvinde under påskud af at være hjemmehjælpere.

Ind kommer den ene af to nu efterlyste tricktyve, der opererede på særlig grov vis. Foto: Politi
Udgivet Opdateret

Politiet på den københavnske vestegn går nu til offentligheden og beder om hjælp til et særlig groft tyveri. Under påskud af at være kommunale hjemmehjælpere lykkedes det nemlig for de to kvinder på billederne over artiklen at stjæle smykker fra en 82-årig kvinde i Rødovre for godt en måned siden.

Efter at være blevet lukket ind til den ældre kvinde, giver den ene af de to lyssky typer sig til at massere beboeren, mens den anden roder rundt i hendes soveværelse. Her lykkes det hende at finde frem til og tilrane sig flere af den 82-åriges smykker.

– Undervejs synes kvinden dog, det hele bliver lidt mistænkeligt. Det er jo super groft at udnytte folks tillid på den måde og lyve sig adgang til folks hjem, der burde være et helle, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby til Newsbreak.dk i forbindelse med efterlysningen.

De to tricktyve henvendte sig på den 82-åriges bopæl på Ruskær lørdag den 27 august klokken cirka 12, og det lykkedes dem også at komme der fra med de tyvstjålne varer.

Andre udsat for det samme

Ifølge Charlotte Skovby er denne type sager nogle, der af og til dukker op, og det er da også derfor, politiet nu – godt hjulpet på vej – beder offentligheden om hjælp til enten at genkende de to kvinder eller at finde frem frem til flere ofre, der har været udsat for det samme.

Politiet har endnu ingen henvendelser fået i sagen, men antager, at dette tricktyveri ikke nødvendigvis er kvindernes første eller sidste.

De grove falske hjemmehjælpere beskrives som:

A: Kvinde, 30 til 40 år, lettere kraftig af bygning, 160 til 170 centimeter høj, lys i huden, blond hår sat op i hestehale, iført hvid kittellignende kjole, hvide strømper og sorte sko. Hun medbragte sort skuldertaske.

B: Kvinde 30 til 40 år, almindelig af bygning, 160 til 170 centimeter høj, lyst langt hår i hestehale, lys i huden, iført blålig kittellignende tøj, hvide strømper og mørke sko. Også hun medbragte sort skuldertaske.

Den ene falske hjemmehjælper oplyste under episoden, at hun kom fra Italien. Hun tale angiveligt et udmærket dansk – dog med accent.

Har du oplysninger, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon nummer 43 86 14 48.

Powered by Labrador CMS