Efterskolefest aflyst efter fund af forbudte stimulanser

Hele 46 elever måtte hentes af deres forældre efter optrinnet.

Udgivet Opdateret

Bernstorffsminde Efterskole – der ligger mellem Faaborg og Kværndrup på Fyn – blev onsdag aften 46 elever færre. Forældrene til de mange børn havde været forbi for at hente deres poder, efter at der blevet fundet både snus og alkohol på skolen. Det skriver TV2 Fyn.

– Vi har fået nogle henvendelser omkring snus og alkohol. Det konfronterede vi eleverne med og bad dem, som var involverede, om at rejse sig, forklarer forstander Lars Kirkegaard overfor TV2 Fyn. 

Han fortæller derudover, at alkoholen blev fundet gemt på udendørsarealerne ved Bernstorffsminde Efterskole. Hvor snusen gemte sig fremgår ikke.

Tænkepause

Det er til gengæld både sikkert og vist, at eleverne ikke er forvist fra Bernstorffsminde Efterskole for evigt. De får lov til at vende tilbage mandag, efter at de har haft en stærkt forlænget weekend til at tænke over tingene.

– De er ikke smidt hjem. Vi mødes med forældre og elever i starten af næste uge. På baggrund af de snakke skal vi se, hvad vi gør, siger Lars Kirkegaard til TV2 Fyn.

Han gør det klart, at stimulanser af enhver slags er forbudt på skolen, selvom at han godt ved, at snus er et kendt fænomen på danske efterskoler. Han blev dog overrasket over, hvor udbredt det er blandt eleverne på Bernstorffsminde Efterskole.

– Vi ønsker ikke cigaretter, e-cigaretter, snus, alkohol og stoffer, så derfor reagerer vi hurtigt. Men vi mærker forældrenes opbakning, og flere elever har henvendt sig og sagt undskyld, siger Lars Kirkegaard til TV2 Fyn.

Festen aflyst

Elevernes forældre havde egentlig planlagt en fest for de i alt 220 elever, der går på Bernstorffsminde Efterskole. Den skulle afholdes fredag aften, men blev aflyst. Teorien blandt de ansvarlige voksne er, at der gemte sig alkohol på skolens udenørsarealer med henblik på indtagelse i forbindelse med festen.

– Vores billede er ikke, at eleverne drikker til dagligt, siger Lars Kirkegaard, til TV2 Fyn.

Powered by Labrador CMS