Ejer af gårdbutik vil åbne 50 butikker

Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Det startede med en enkelt gårdbutik i Grenaa, men succesen har været så stor for indehaveren Louise Dolmer, at hun nu planlægger at åbne op mod 50 lignende butikker som en franchisekæde spredt i hele landet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Louise Dolmer har de seneste år forsøgt sig med en testbutik på egen gård, hvor hun solgte mel, havregryn, oksekød og andre varer fra gårdens dyr og marker. Siden er udvalget blevet udvidet med fødevarer fra lokale fødevareproducenter.

Landmad skal rulles ud i hele landet

Det har været en så stor succes, at hun nu er klar til at rulle konceptet med Landmad – som butikskæden hedder – ud i hele landet.

»Vi fokuserer på at åbne butikker i byer med mere end 20.000 indbyggere. Der vil selvfølgelig være plads til adskillige butikker i København og Aarhus. Det bliver en franchisekæde, hvor de enkelte franchisetagere kan trække på blandt andet vores webbutik, markedsføring, lagerstyring, fælles indkøb, rådgivning og hele det sæt af manualer, vi har udarbejdet på basis af erfaringerne fra testbutikken i Grenaa,« siger Louise Dolmer til Jyllands-Posten.

Lokale varer af høj kvalitet

Ideen er at samle de lokalt producerede fødevarer et sted, så det bliver nemmere for kunderne at vælge lokale varer. Det vigtigste er dog, at varerne skal være af høj kvalitet.

Louise Dolmer, der har modtaget EU-støtte til at udvikle konceptet, annoncerede efter franchisetagere for få uger siden, og hun har på den baggrund allerede fundet 20 interesserede kandidater. Hun forventer, at de første butikker åbner i løbet af forsommeren og håber på, at kæden er oppe på 50 butikker i løbet af fem år.

Powered by Labrador CMS