EL vil have flere pædagoger til store daginstitutioner

Rosa Lund (EL). Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Det handler ikke om størrelsen på daginstitutionerne, men antallet af pædagoger, der er ansat til at tage sig af børnene i de danske vuggestuer og børnehaver.

Sådan siger Enhedslistens børne- og familieordfører, Rosa Lund (Ø), efter en ny rapport fra Institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet, viser, at det går ud over børnenes trivsel, læring og udvikling, hvis børnene går i store institutioner med plads til over 100 børn.

Den omtalte rapport viser blandt andet, at børnene har mindre plads at bevæge sig på, fordi de bliver samlet i grupperum, så pædagogerne kan holde styr på de mange børn, ligesom den pædagogiske faglighed svinger mere.

Men Rosa Lund mener, at mange af udfordringerne kan løses ved at ansætte flere pædagoger i daginstitutionerne.

»Jeg mener, at det afgørende for børnene er, hvilken børnegruppe, de er i, og om de har en tryg og fast ramme. Hvis de går i en stor institution, men der er voksne nok, og de er i en mindre børnegruppe, så mener jeg sagtens, det kan lade sig gøre at give børnene en god dagligdag i store daginstitutioner,« siger Rosa Lund.

Enhedslisten har tidligere på året talt dunder mod 30 kommuner, som har planlagt at spare på daginstitutionsområdet i 2015, og Rosa Lund mener, at flere varme hænder også vil kunne bidrage til at løse denne problemstilling.

»Jeg arbejder stadig for at få flere pædagoger og pædagogmedhjælpere i daginstitutionerne. På den måde bliver der nok hænder til, at vi kan inddele børnene i mindre grupper, som er klart det mest trygge for dem. Der skal være en egentlig minimumsnormering, så der er det antal voksne medarbejdere i institutionerne, som der skal være,« siger Rosa Lund.

Powered by Labrador CMS