EL vil holde styr på Thulesens valgløfter

Partirepræsentanter ankommer til Amalienborg fredag d. 19 juni 2015 for at meddele dronning Margrethe, hvem de peger på som landets kommende statsminister. Her Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).
Udgivet Opdateret

For første gang har Enhedslisten overhalet SF og er nu det største parti på venstrefløjen. Men sejren er hul. For selv med 14 mandater får det højrøde parti ingen indflydelse med en blå regering.

Politisk ordfører Johanne-Schmidt Nielsen (Ø) lægger da heller ikke skjul på, at hun er »meget bekymret« over udsigten til fire år i opposition til Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF), der efter et historisk valg kan kalde sig formand for landets næststørste parti med hele 37 mandater.

Derfor bliver Enhedslistens største opgave også at holde Thulesen Dahl fast på de løfter, han har givet op til folketingsvalget, fortæller Johanne Schmidt-Nielsen:

»Han er blevet valgt på at love bedre velfærd, en løsning på dagpengeproblemet og på at være kritisk over for Dong (Dong Energy, red.).«

»Vi har skrevet alle de løfter ned, som Kristian Thulesen Dahl har givet. Og hvis han glemmer dem, så husker vi dem,« understreger hun.

Mens SF har fået en gedigen vælgerlussing og går fra 16 til syv mandater, går Enhedslisten to mandater frem til 14.

»Den fremgang skal selvfølgelig bruges til at gøre alt, hvad vi kan, for at slå ring om de mennesker, som jeg er meget bekymret for, at den blå politik kommer til at ramme hårdt – nemlig dem, der i forvejen er de mest udsatte i vores samfund,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og fremhæver blandt andre børn med langtidssygemeldte forældre.

Den politiske ordfører kalder det »et nybrud i dansk politik« at forestille sig at indgå aftaler med en borgerlig regering, men understreger samtidig, at Enhedslisten har tænkt sig at komme til alle de forhandlinger, hvor der er en mulighed for at få indflydelse og »trække Danmark i en mere solidarisk retning«.

»Det kommer primært til at handle om at lægge så stort et pres, at en blå regering bliver nødt til at gøre noget ved eksempelvis dagpengene,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Powered by Labrador CMS