En bombe under kongehuset? Ekspert giver sit bud

I tv-interview kritiserer Harry og Meghan det britiske kongehus. Ulykkeligt, men logisk, vurderer journalist

Dansk kongehusekspert tvivler på, at interviewet med Harry og Meghan får konsekvenser for det britiske kongehus. Foto: Joe Pugliese/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er en kras kritik, som prins Harry og hertuginde Meghan retter mod det britiske kongehus.

Det gør de i et interview med den amerikanske tv-vært Oprah Winfrey, som blev sendt i USA søndag.

Flere afsløringer

Parret fortæller blandt andet om, at der i det britiske kongehus var en bekymring om, hvor mørk i huden Harry og Meghans barn ville blive.

Meghan fortæller også, at hun endte med at have selvmordstanker og overvejede at skade sig selv, inden hun og prinsen trådte tilbage sidste år.

Det er ikke en bombe

Det er en ulykkelig historie, men ikke noget, der får alvorlig betydning for kongehuset, vurderer journalist Søren Jacobsen. Han har fulgt det danske og britiske kongehus i mange år.

– Det bliver noteret, og briterne vil nok være overraskede over noget af kritikken, men der skal mere til at flytte det britiske kongehus’ popularitet.

– Det er ikke en bombe, for det hele er jo sket, og konsekvenserne er taget, siger han.

Kritikken taler dog ikke til kongehusets fordel, for det britiske kongehus har været og er statsoverhoved for mange hudfarver.

– Det er kedeligt, og det tjener ikke kongehuset til dets ære. Det giver ikke point til firmaet, som de omtaler det som, vurderer han.

Interviewet sendes i Danmark på tv-kanalen TV3 klokken 21 mandag aften.

Powered by Labrador CMS