En million danskere får trist brev

Efter mange år på lavt blus, er det danske skattevæsen efterhånden ved at have varmet godt op under kedlerne.

En million danskere kan se frem til den triste besked – KLIK VIDERE I GALLERIET OG SE, HVAD DU SKAL HAVE STYR PÅ I DIN ÅRSOPGØRELSE FOR AT UNDGÅ AT SKYLDE. (Foto: Shutterstock)
En million danskere kan se frem til den triste besked – KLIK VIDERE I GALLERIET OG SE, HVAD DU SKAL HAVE STYR PÅ I DIN ÅRSOPGØRELSE FOR AT UNDGÅ AT SKYLDE. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

I de kommende uger vil en million danskere modtage en trist – men velfortjent – besked i deres elektroniske postkasser.

Skattevæsenet varsler nemlig, at der er blevet fyret godt op under gældsindrivelseskedlerne – og det vil skyldnere kunne mærke, skriver DR.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen nemlig. Han siger, at over en million skyldnere inden sommerferien vil modtage rykkerbrev og et girokort fra skattemyndighederne:

– I 2019 kommer der for alvor turbo under gældsinddrivelsen, siger han til DR.

Skylder man penge kommer det blandt til syne, når Skat opgør boet fra årsopgørelsen. Således lyder det fra Gældsstyrelsen, at omkring 500.000 danskere vil blive modregnet på deres årsopgørelse. Det skulle betyde tre milliarder ekstra i statskassen.

Hvad er Gældsstyrelsen?

For kort tid siden var der nok ikke mange danskere, der vidste hvem og hvad Gældsstyrelsen er.

Men med nyheden om, at 485.000 danskere fik afskrevet gæld til en samlet værdi af 5,8 milliarder kroner, kan du nok tro, at den fik en plads i vores bevidsthed.

Styrelsen blev etableret i juli 2018 som en af de syv, som Skat er blevet opdelt i. Og selv om de altså afskrev gæld for næsten seks milliarder kroner tidligere i december, så får de også kradset nogle penge ind fra du og jeg:

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

“I perioden fra juli 2017 til juni 2018 år har Gældsstyrelsen inddrevet 635 mio. kr. i gennemsnit om måneden. Det viser nye tal fra Gældsstyrelsen. Beløbet er rekordhøjt og er en væsentlig stigning sammenlignet med niveauet før den automatiserede inddrivelse via EFI blev suspenderet i 2015, hvor der i gennemsnit blev inddrevet ca. 450-500 mio. kr. om måneden,” skrev Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse tidligere på måneden.

Powered by Labrador CMS