Enhedslisten kræver styrket kontrol med Hjemmeværnets våben

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Kontrollen med Hjemmeværnets våben skal nu strammes. Det kræver Enhedslistens forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø).

Udmeldingen kommer efter, at det kom frem, at gerningsvåbnet til weekends terrorangreb ifølge Københavns Politi stammede fra hjemmeværnet.

»Vi har brug for at stramme kontrollen med våben ovenpå de forfærdelige terrorangreb i København. Ikke mindst efter at det har vist sig, at det våben som blev brugt i angrebene er stjålet fra Hjemmeværnet. Spredningen af våben til kriminelle og terror-relaterede miljøer skal stoppes,« siger Nikolaj Villumsen.

»Vi må have en konkret diskussion af Hjemmeværnets våben. Det er helt uholdbart at de våben kan havne i hænder på terrorister. Jeg mener vi bør diskutere om hjemmeværnsfolk fortsat skal have våben i hjemmet,« tilføjer forsvarsordføreren.

Det er dog ikke kun reglerne for våben i Hjemmeværnets, der nu skal have et eftersyn.

»Generelt er der brug for at se på, om der er tilstrækkeligt styr på de lovlige våben i Danmark. Det gælder både i forhold til hjemmeværnsfolk, personer med jagttegn, medlemmer af skydeklubber og adgangen til dansk militærs våbendepoter. Samtidig mener jeg der skal sættes ind for at bremse tilstrømningen af ulovlige våben fra udlandet. Det kunne eksempelvis være gennem en mere effektiv kontrol ved grænsen,« siger Nikolaj Villumsen.

Powered by Labrador CMS