Europæisk hedebølge: Dødsfald er uundgåelige

Flere europæere er omkommet i intens hedebølge i Syd- og Centraleuropa. Fredag satte Frankrig varmerekord.

Udgivet Opdateret

Ekstrem varme fortsætter sin færd ind over Europa, hvor Frankrig, Spanien, Italien og dele af Centraleuropa er ramt af rekordhøje temperaturer.

Varmen har ført adskillige dødsfald med sig, og myndighederne opfordrer borgerne til at tage forholdsregler.

Fredag blev der for første gang målt 45,9 grader i Frankrig, i Gallargues-le-Montueux i den sydlige del af landet.

Myndighederne i landet appellerer til borgernes ansvarlighed og beder dem om at passe på og tænke sig om i den ekstreme varme.

– Der er undgåelige dødsfald i hver hedebølge, sagde premierminister Edouard Philippe fredag.

Artiklen fortsætter under videoen

En 93-årig mand mistede livet i det nordlige Spanien, da han fik et slagtilfælde forårsaget af varmen, oplyste politiet i området.

Teenager kollapset og død

Derudover blev en teenager svimmel, da han var med til at høste i Andalusien. Han ville køle af i en pool, men besvimede i vandet. Han døde senere på hospitalet.

Den franske sundhedsminister, Agnes Buzyn, opfordrer borgere til kun at bade i offentlige badesteder. Hun tilføjer, at fire er druknet i denne uge.

Seks lande over 45 grader

Varmerelaterede dødsfald er også rapporteret i Italien, Frankrig og Tyskland, hvor det mest er gået ud over ældre borgere.

De rekordhøje temperaturer i Frankrig betyder, at landet bliver det syvende land i Europa, der nogensinde har oplevet temperaturer på over 45 grader.

Den liste tæller i forvejen Bulgarien, Portugal, Spanien, Grækenland, Nordmakedonien, oplyste de franske vejrmyndigheder fredag.

Fredag oplyste FN’s meteorologiske organisation (WMO) ifølge Reuters, at vi er på vej mod en global varmerekord.

Powered by Labrador CMS