Evas smertefulde historie

Mange vil huske Eva Jørgensen som nyhedsvært på tv. Siden er hun blevet forfatter og foredragsholder om svære emner, som hun selv har erfaring med

Udgivet Opdateret

Med en lang karriere bag sig som journalist og tv-vært på DR vil mange huske Eva Jørgensen fra TV-Avisen og Deadline.

Men i dag er hun selvstændig journalist, forfatter og foredragsholder og deler blandt andet ud af sine egne erfaringer som pårørende til en alvorligt syg, om at blive enke og om selv at overleve en alvorlig sygdom.

Havde nær kostet hende livet 

Eva Jørgensen, der 7. marts fylder 60 år, har senest i 2020 udgivet bogen "Bevar mig vel" om et sygdomsforløb, der nær havde kostet hende livet, og om hvordan hun kom ud på den anden side.

I 2017 blev hun indlagt akut med en perforeret tarm og vågnede op på hospitalet med stomi, men med livet i behold.

- Jeg har været derude, hvor det ikke var en selvfølge, at jeg overlevede. Det ligger dybt i mig i dag.

- Det betyder, at jeg ud over taknemmeligheden for at leve også har et enormt mod på at blive gammel, sagde hun i et interview med Ugebladet Søndag i 2020.

Døde af ALS

Eva Jørgensen har udgivet flere bøger. Den første, "Vi ses i morgen", var en personlige beretning om tabet af hendes mand, DR-kollegaen Steffen Knudsen.

Deres fælles søn, Elias, var kun ti måneder, da Steffen Knudsen døde af den aggressive sklerosesygdom ALS i maj 2006.

Siden fulgte bøgerne “Sorrig og glæde”, der handler om månederne efter mandens død, og “Kære pårørende – kom vel igennem en svær tid”.

Uddannet journalist

Eva Jørgensen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (i dag DMJX) i Aarhus.

Som journalist var hun mange år på DR, hvor hun var reporter, vært og redaktør på blandt andet TV-Avisen, Nyhedsmagasinet, DR2 Nyt og Deadline.

Oprindelig startede hun som journalist på TV3, ligesom hun også i kortere perioder har været vært på underholdningsprogrammet Eleva2ren på TV 2 og koncernkommunikationschef i ISS.

I 2010 tog hun imod muligheden for en frivillig fratrædelse i DR i forbindelse med en fyringsrunde og blev selvstændig.

Den tidligere tv-vært Eva Jørgensen fylder 60 år den 7. marts. Hun er i dag selvstændig journalist, forfatter og foredragsholder og deler blandt andet ud af sine egne erfaringer som pårørende til en alvorligt syg.
Den tidligere tv-vært Eva Jørgensen fylder 60 år den 7. marts. Hun er i dag selvstændig journalist, forfatter og foredragsholder og deler blandt andet ud af sine egne erfaringer som pårørende til en alvorligt syg.
Powered by Labrador CMS