Få bilen sommerklar med disse fem ekspertråd

Kør-selv-ferie er på programmet for mange danskere hvert år, men man skal huske at tjekke bilen inden.

Udgivet Opdateret

Det synes som en evighed siden, at den mest logiske ferieform i verden var at pakke en kuffert og tage til lufthavnen, men i kølvandet på coronavirussen, så vurderer Applus Bilsyn, at op mod hver anden dansker i år i stedet vælger at tage på en bilferie,

Men for mange kan det at tage på bilferie kræve, at man lige gennemgår bilen fra A til Z for at være sikker på, at alt står snorlige og ikke mindst at bilen faktisk er sikker og lever op til de gældende regler.

– Risikoen for et ufrivilligt stop bliver meget mindre. Det føles trygt at vide, at man har udskiftet olien, pumpet dækkene, tjekket op på bremserne, skiftet bilens filtre og måske fået udskiftet bremsevæsken, så man bremser optimalt. De fleste motorstop på bilferien skyldes grundlæggende mekaniske defekter, siger Paul Christensen, teknisk chef hos Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

Vigtigt med sikkerhed

Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan ens bil faktisk opfører sig og responderer anderledes, hvis man har pakket bilen tungt.

For eksempel skal man have styr på sin forsikringsdækning, om der gælder specielle færdselsregler undervejs, skal der betales vejafgifter og hvordan ser trafiksituationen ud.

Rasmus Dalby, der er vejhjælpsredder hos Falck, nævnte dengang, at det er vigtigt, at chaufføren er opmærksom på og tager højde for bilens ændrede køreegenskaber, når den er tungt pakket.

– Når en personbil er tæt pakket med tunge tasker, så opfører bilen sig anderledes og bremselængden forøges. Et par gode råd er, at justere dæktrykket, så det passer til bilens vægt. Læg desuden den tungeste bagage så langt fremme i bagagerummet som muligt. På den måde bevarer man bilens køreegenskaber bedst muligt, forklarer Rasmus Dalby.

Han understreger samtidig, at såfremt man beslutter sig for bilferie, er det vigtigt at forberede sig grundigt hjemmefra. For eksempel skal man have styr på sin forsikringsdækning, om der gælder specielle færdselsregler undervejs, skal der betales vejafgifter og hvordan ser trafiksituationen ud.

Professionelle kan være nødvendig

Om man vil det eller ej, så kommer der en grænse for, hvad den gængse dansker kan finde ud af, når det kommer til bilen. Det kan være, at man har styr på at skifte lyset i bilen, hvis det går ud, men for andre kan dette være et uopstigeligt bjerg af udfordringer.

– Tal også gerne med en professionel om, hvordan man får undersøgt bilens aircondition, sikringer og elektriske kredsløb. Det kræver ofte særligt udstyr og er umiddelbart ikke muligt hjemme i garagen, forklarer Paul Christensen, der er teknisk chef hos Applus Bilsyn.

I galleriet øverst kan du se fem områder i bilen, som du skal være særligt opmærksom på at tjekke.

Powered by Labrador CMS