Facebook vil fjerne dette ord

Hvis ordet bruges som antisemitisk stereotyp på Facebook eller Instagram, kan det i fremtiden fjernes

Udgivet Opdateret

Metas nye politik om brugen af ordet 'zionist'

Meta vil fjerne indhold, hvor 'zionist' bruges som antisemitisk stereotyp eller til at opfordre til vold mod jøder eller israelere.

Opdateringen følger efter høringer med 145 parter, herunder organisationer og akademiske eksperter, og reflekterer øgede spændinger i Mellemøsten.

Metas politikker forbyder hadefuld tale, herunder angreb baseret på race, etnicitet, religiøs tilknytning og kønsidentitet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Indhold, hvori ordet "zionist" indgår, kan i fremtiden blive fjernet fra Metas platforme.

Det vil ske i udvalgte tilfælde, hvor ordet bruges til at refere til jøder eller israelere i stedet for at refere til en politisk bevægelse.

Det oplyser selskabet, som står bag de sociale medier Facebook og Instagram, tirsdag.

Fjerner indhold

Meta oplyser i et blogopslag, at selskabet vil fjerne indhold, der "angriber "zionister", når det (ordet, red.) ikke eksplicit refererer til den politiske bevægelse", men når ordet bruges som antisemitisk stereotyp eller bruges til at opfordre til vold mod jøder eller israelere.

Ifølge Den Store Danske er en zionist en tilhænger af zionismen, som udgør idégrundlaget for den jødiske nationale selvstændighedsbevægelse.

Forbyder angreb

Metas politikker for hadefuld tale forbyder i dag direkte angreb mod personer på baggrund af det, som selskabet selv kalder beskyttede karakteristika. Det gælder eksempelvis race, etnicitet, religiøs tilknytning og kønsidentitet.

Metas eksisterende politikker behandler allerede ordet "zionist" som stedfortræderord for ordene jøde og israeler. Ifølge selskabet er de nuværende politikker dog ikke dækkende for alle tilfælde, hvor ordet "zionist" bruges.

Efter høring

Opdateringen af selskabets politik kommer efter høringer med 145 parter, eksempelvis organisationer og eksperter fra den akademiske verden.

Det sker, efter at spændingerne det seneste års tid er øget i Mellemøsten, siden krigen i Gazastriben startede 7. oktober.

Kritiseret i årevis

Meta er i årevis blevet kritiseret for sin behandling af indhold, der berører de politiske situationer i regionen.

Den kritik er kun taget til siden 7. oktober, hvor eksempelvis menneskerettighedsgrupper beskylder selskabet for at undertrykke indhold, der støtter palæstinensere.

Indhold, hvori ordet "zionist" indgår, kan i fremtiden blive fjernet fra Metas platforme Facebook og Instagram. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS