Fartbølle stoppet af politiet: Du finder ikke ét sted i området hvor han må køre SÅ stærkt

Hastighedsgrænsen på Bornholm blev overtrådt med en hel del i weekenden.

Udgivet Opdateret

En ung mand på Bornholm måtte lørdag aften sande, at der er grænser for, hvor hurtigt man må køre på “solskinsøen,” før politiets lange arm får fat. Han overtrådte hastighedsgrænsen på Bornholm med en hel del og risikerer nu at miste sit kørekort, hvis ikke han ændrer køreadfærd.

Bornholms Politi oplyser i døgnrapporten for kredsen, at den 20-årige mand klokken 20.10 lørdag aften blev målt til at køre 131 kilometer i timen på Rømeregårdsvej, der løber fra Aarsballe og mod Rønne på øen.

Netop på Rømeregårdsvej er fartgrænsen 80 kilometer i timen, og som du kan læse mere om i galleriet til denne artikel, betyder det, at den unge mand i værste fald får en betinget frakendelse af kørekortet.

Hans kørekort får også et klip, og i fremtiden bør han køre noget langsommere på øen, hvis ikke han vil stå med en ubetinget frakendelse af kørekortet. Foruden den betingede frakendelse står han også til en bøde på op mod 3500 kroner.

Hastighedsgrænsen på Bornholm

Her ryger kørekortet

Du får frakendt kørekortet betinget, hvis du fx:
* Får 3 klip i kørekortet inden for 3 år
* Kører mere end 60 % for stærkt
* Kører mere end 40 % for stærkt ved et vejarbejde
* Kører spirituskørsel med 0,5 til 1,2 promille

Du får frakendt kørekortet ubetinget, hvis du fx:
* Kører over 100 % for stærkt
* Kører spirituskørsel med over 1,2 promille
* Kører groft uforsvarligt eller hasarderet
* Får frakendt kørekortet betinget 2 gange inden for 3 år

Kilde: Sikker Trafik.

Bornholms Politi oplyser i øvrigt til Newsbreak.dk, at du hastighedsgrænsen på Bornholm maksimalt er 80 kilometer i timen. Der er altså hverken steder med landevej, hvor hastighedsgrænsen ligger en snert over den gængse, eller motorveje, hvor man netop må køre op mod 130 kilometer i timen.

Hvis du er i tvivl om, hvornår du kører så meget for stærkt, at du får et klip i kørekortet, er den grundlæggende regel, at 30% for stærkt giver et klip. Du mister i øvrigt ikke dit kørekort ved at få tre klip i det.

Tre klip i sig selv betyder “blot,” at du får kørekortet betinget frakendt. Men har du for vane at køre alt for meget for stærkt, risikerer du dog hurtigt en ubetinget frakendelse, hvis du bliver snuppet for at køre for stærkt, mens du kører med en betinget frakendelse i dit kørekort.

Powered by Labrador CMS