FCK klar til gruppespil – FC Midtjylland er ude af Europa League

Jubel i København efter dagens kamp. FC Midtjylland må til gengæld sige farvel til EL.

For 12. gang på 13 år er FC København klar til et europæisk gruppespil.

Det står klart, efter at holdet torsdag besejrede italienske Atalanta i et højdramatisk opgør, der måtte ud i både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Efter mere end to timers dødvande kunne jublen bryde løs i Parken.

Danske Andreas Cornelius blev en af skurkene for Atalanta, da han brændte det femte og sidste spark for gæsterne, hvorefter forsvarsspilleren Denis Vavro satte den afgørende scoring i nettet.

FCK vandt dermed straffesparkskonkurrencen 4-3.

0-0 i første opgør

Med 0-0 i første opgør var alt lige forud for returopgøret, men modsat kampen Italien var FCK langt bedre med i Parken, hvor Ståle Solbakkens tropper kampen igennem formåede at byde de italienske gæster godt op til dans.

Viktor Fischer fik første tilbud, da han efter ni minutter vendte rundt i feltet og fik afsluttet, men Atalanta-keeper Pierluigi Gollini diskede op med en fornem redning.

Det var dog gæsterne, der var farligst i første halvleg, og offensivspilleren Mario Pasalic fik to gange chancen for at sende Atalanta i front, men begge gange stod FCK-keeper Jesse Joronen flot i vejen.

Det svingende kampbillede fortsatte efter pausen, hvor gæsterne sendte danske Andreas Cornelius ind til et gensyn med sin tidligere hjemmebane.

Angriberen kunne dog heller ikke finde vej til målet i en anden halvleg, hvor Alejandro Gómez frisparksforsøg var tættest på, men heldigvis for danskerne stod stolpen i vejen for midtbanespilleren i det 60. minut.

Spænding til det sidste

Spændingen forblev derfor intakt mod slutfasen, og selv om begge hold jagtede føringen, måtte kampen ud i forlænget spilletid.

Her fik Nicolai Boilesen FCK’s største chance efter 100 minutter, men venstrebacken misbrugte muligheden, da et indlæg endte for fødderne af ham.

I stedet måtte der en straffesparkskonkurrence til for at finde en afgørelse, og her trak FC København til slut det længste strå.

Ude af Europa League

FC Midtjylland går til gengæld glip af deltagelse i gruppespillet i Europa League.

Det stod klart torsdag, da midtjyderne hjemme tabte 0-2 i den anden playoffkamp mod Malmö FF.

Det var en duel mellem de svenske og danske mestre, og resultatet betød, at svenskerne bookede billet til gruppespillet med en samlet 4-2-sejr.

Tre danskere hos svenskerne

Malmös tre danske spillere Anders Christiansen, Lasse Nielsen og Søren Rieks spillede alle hele kampen for svenskerne.

FCM havde en håndfuld store chancer i opgøret, men kendte ikke sin besøgelsestid, mens svenskerne omvendt viste stor skarphed i et intenst opgør med mange dueller og frispark.

Med 2-2 i det første opgør i Sverige for en uge siden, var Malmö presset fremad banen, mens FCM kunne spille mere afventende fra start.

Det gjorde hjemmeholdet dog ikke. Efter en lige start tilspillede midtjyderne sig også et par pænt store chancer, inden svenskerne efter 32 minutter slog til på den første mulighed i opgøret.

Efter kvikt svensk spil tabte FCM’s venstreback Marc Dal Hende en duel i feltet, og så trillede angriberen Marcus Antonsson gæsterne foran fra tæt hold.

Aggressivt start

Bagud 0-1 åbnede FCM anden halvleg aggressivt, og efter indskiftninger af de fysisk stærke angribere Paul Onuachu og Mayron George havde midtjyderne tre store chancer.

Paul Onuachu og stopperen Bubacarr Sanneh ramte forbi målrammen med hver sit hovedstød, og anfører Jakob Poulsen ramte indersiden af stolpen direkte på frispark.

Det gyldne periode blev ikke omsat til et mål, og herefter fik Malmö plads til flere chancer i den midtjyske jagt på et mål.

Efter 79 minutter gav det pote, da Malmö-kaptajn Markus Rosenberg fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet til 2-0.

Midtjyderne manglende både tro og evner til at svare tilbage i slutfasen, og dermed trak de det korteste strå i det nordiske stormøde.

Det er 12. gang i FC Midtjyllands 19-årige historie, at klubben deltager i de europæiske turneringer, og kun én gang har klubben spillet sig videre til et gruppespil.

Det var i 2015/16-sæsonen, hvor FCM spillede sig videre til knockoutfasen i Europa League og tabte med samlet 3-6 til Manchester United i 16-delsfinalerne.