Fed fangst: Amfetamin for 10 millioner kroner

Politiet fandt 50 kilo amfetamin og et laboratorium til fremstilling. Her lå 50 kilo mere klar.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har netop fjernet amfetamin fra gaden – til en værdi af cirka 100 millioner kroner. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi slog i samarbejde med flere andre politikredse i går, torsdag, kort efter middag til mod nogle formodede narkobagmænd på en adresse i Slagelse.

Ved aktionen blev der beslaglagt 50 kilo amfetamin og et større pengebeløb. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelsen.

Der er indtil videre anholdt fem personer i alderen 22 til 47 år, som alle er sigtet for salg af narko.

Politiet har efterfølgende ransaget en række lokaliteter og herunder fundet, hvad der fremstår som et amfetaminlaboratorium. Her var gerningsmændene var i færd med at fremstille mindst yderligere 50 kilo amfetamin.

100 kilo amfetamin koster cirka 10 millioner kroner ‘på gaden’.

Fire personer fængslet

De anholdte har været fremstillet i dag i grundlovsforhør ved retten i Næstved. Ved grundlovsforhøret blev de fire personer ifølge specialanklager Søren Martin Jensen varetægtsfængslet og den femte person er blevet løsladt.

– Med de anholdelser, vi har foretaget i går, har vi formodentlig fået fat i nogle af de meget store aktører i den organiserede narkohandel. Og det er vores umiddelbare opfattelse, at disse bagmænd har distribueret narkotika til en større region end blot her i politikredsen, oplyser politiinspektør Kim Kliver, der ikke umiddelbart virker begejstret for, at der findes sådanne laboratorier og amfetamin i den kvantitet.

Kort om amfetamin

  • Amfetamin er det mest udbredte af de centralstimulerende stoffer
  • Kaldes også speed
  • Køb, salg og besiddelse af amfetamin er forbudt, men det bliver alligevel brugt i et vist omfang, specielt af unge og særligt af unge mænd
  • Blandt de 16 – 24 årige har 2,8 procent indtaget stoffet indenfor det seneste år (Sundhedsstyrelsen)
  • Amfetamin bliver spist/drukket, sprøjtet ind i venerne eller sniffet gennem næsens slimhinder og virker 4 – 12 timer efter indtagelsen.
  • Stoffet udløser en høj grad af opstemthed, forbedret humør, en øget selvtillid, undertrykkelse af søvntrang og appetit og en øget motorisk og tankemæssig aktivitet, visende sig som uro, rastløshed og tankeflugt.
  • Amfetamin er stærkt fysisk og psykisk vanedannende, og i løbet af kort tid kan man blive afhængig og få et tvangspræget forbrug
  • Risikoen for at få psykiske symptomer eller for at dø stiger ved gentagen brug af amfetamin, fordi der indtræder en forøget følsomhed

(Kilde: Netdoktor)

– Det er bekymrende at finde så store mængder amfetamin, som vi har set i denne sag. Men det viser samtidig, at politiet er i stand til at ramme de store fisk i den danske narkohandel, siger Kim Kliver.

Powered by Labrador CMS