Federer: »Jeg føler mig stadig ung«

Roger Federer. Foto: CARLO ALLEGRI/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Ganske vist fyldte han 34 år i august. Men Roger Federer virker ikke til at være tynget af alderen. Fredag kan den schweiziske tennisveteran spille sig i sin første US Open-finale siden 2009, hvis han kan besejre sin schweiziske landsmand Stanislas Wawrinka.

»Jeg føler ikke, at jeg er lige så gammel som dåbsattesten fortæller mig. Faktisk føler jeg mig stadig ung,« siger Roger Federer ifølge nyhedsbureauet AP og tilføjer:

»Jeg elsker stadig at arbejde stenhårdt på træningsbanen, og lige nu glæder jeg mig over, at jeg har overskud til at spille ’sjov tennis.«

Under dette års US Open har han imponeret alt og alle ved at kvalificere sig til semifinalen uden et eneste sættab, og ved kun at have tabt to af sine egne i alt 69 servepartier.

Men det er også måden, hvorpå kampene er vundet, der har imponeret.

»Det er fantastisk, at han fortsætter med at udforske spillet. Hans nye taktik med indimellem at gå langt ind i banen på modstanderens andenserve, har givet hans spil en ny dimenssion,« siger Stanislas Wawrinka, der henviser til det angrebsslag, der i tenniskredse nu kaldes for »Sneak Attack By Roger«.

»Jeg har ikke planer om at kopiere Rogers ’snigeangreb. Men det er indiskutabelt, at han har haft held med det,« siger Stanislas Wawrinka, der roses af Roger Federer.

»Da vi mødte hinanden sidst (i kvartfinalen ved French Open i juni, red.) spillede han pragtfuldt, og vandt nogle dage senere turneringen. Han fortjente triumfen. For det første fordi han er en stor spiller, og for det andet fordi han gennem årene hele tiden har formået at udvikle sit spil,« siger Roger Federer.

Forholdet mellem Roger Federer og Stanislas Wawrinka virker både venskabeligt og harmonisk.

Men skruer man tiden tilbage til november i fjor, havnede duoen i et meget omtalt skænderi med Roger Federers kone, Mirka, i hovedrollen.

Ifølge det franske sportsblad L’Equipe råbte hun tudefjæs’ efter Stanislas Wawrinka under semifinalen ved ATP Finals i London, hvor hun havde klappet af nogle af hans graverende fejl på afgørende bolde.

Denne opførsel var årsagen til et 10 minutter langt og voldsomt skænderi mellem de to schweizere efter matchbolden, og angiveligt årsagen til at Roger Federer ikke fik den fornødne behandling af sin ryg, så han dagen efter måtte melde afbud til finalen mod Novak Djokovic.

»Jeg husker udmærket episoden. Federer gjorde i dagene efter et stort stykke arbejde for at genskabe det gode forhold til Wawrinka. Missionen lykkedes. Kort tid efter stillede de op for Schweiz i Davis Cup-finalen og vandt. Som jeg ser det, er der forlængst lagt låg på den episode,« siger den tidligere danske landsholdsspiller Michael Mortensen, der nu er ansat som tenniskommentator på tv-kanalen Eurosport.

Han ser frem til US Open-duellen.

»Det bliver et brag af en kamp, men jeg tror ikke, at Wawrinka er i stand til at vinde,« siger Michael Mortensen.

I den anden semifinale mødes den forsvarende mester, Marin Cilic, med verdensrangliste-etteren Novak Djokovic, der har vundet samtlige 13 indbyrdes opgør,

Kampen kan ses i morgen aften på Eurosport klokken 21.00.

Powered by Labrador CMS