Fiasko-bosser: Sænker klub efter klub

Alle seks klubber, som den amerikanske investorkreds PMG ejer, klarer sig dårligt. Det viser en gennemgang, som TV SYD har lavet

Interview med amerikanske Paul Conway, der er medejer af EfB og andre klubber, som nu alle lider af dårlige resultater.
Interview med amerikanske Paul Conway, der er medejer af EfB og andre klubber, som nu alle lider af dårlige resultater.

Citathistorie: TVSYD

Esbjerg fB har været gennem en voldsom nedtur, siden fodboldklubben blev overtaget af den amerikanske investorkreds Pacific Media Group (PMG).

Den vestjyske traditionsklub risikerer at rykke ned i 2. division, og det er en stor overraskelse for de fleste.

Før sæsonen havde Danske Spil endda Esbjerg som favorit til at rykke op i Superligaen. Men det er gået skidt på vestkysten, præcis som i investorernes andre klubber.

Men det er langt fra den eneste af PMG's klubinvesteringer, der går dårligt.

Investorkredsen er også involveret i klubber i England, Frankrig, Belgien, Holland og Schweiz. De har næsten alle fiasko, viser TV SYDs gennemgang.

Langt under niveau

Kun én af klubberne er ikke i nedrykningsfare, og flere af dem er langt under deres tidligere niveau.

Fodbold-investorer går typisk efter klubber, som har et uforløst potentiale.

De opkøbte klubber har typisk skabt gode resultater tidligere, men er nu i sportslig og økonomisk krise, så man kan overtage dem ret billigt.

- Danmark er ret attraktiv, fordi de danske klubber er ret billige, og vi har en god talentudvikling. 

- Desuden er der relativt kort vej til Superliga og europæiske kampe, så det er ofte klubber i 1. division, der investeres i. De klubber er tit tilgængelige, for det er dyrt at drive en fodboldklub, og mange steder drømmer man om at få ny kapital ind, siger journalist for Tipsbladet og Mediano, Sebastian Stanbury, til TV SYD.

Hvad er deres motiv

Han stiller spørgsmålstegn ved nogle af ejernes motiver.

- Skrækscenariet er, at det ikke er ejernes primære mål at bygge en fodboldklub op. At målet er at flytte spillere rundt for at tjene penge på dem. 

Det kan være svært at se, hvornår det er målet. Men når Esbjergs ejere lejer seks spillere ud fra Barnsley til Esbjerg, og de så ikke er dygtige nok, så virker det ikke fordelagtigt hverken for spillere eller for klubber, siger han.

PMG ejer ud over Esbjerg fB også klubberne FC Kaiserslautern i Tyskland, Barnsley FC i England, AS Nancy i Frankrig, FC Den Bosch i Holland, KV Oostende i Belgien og FC Thun i Schweiz.

Powered by Labrador CMS