Fire køretøjer beslaglagt på tre timer

Det er stadig ikke alle, der har forstået, at hartreguleringen skal overholdes. Mandag aften mistede fire deres køretøjer for vanvidskørsel

Der var bestemt noget at komme efter, da en betjent satte sig for at måle hastigheder. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020
Udgivet Opdateret

Fire trafikanter måtte finde en anden måde at komme hjem på, da de fik inddraget deres køretøjer på grund af vanvidskørsel.

Færdselsbetjenten havde sent mandag aften taget opstilling på Silkeborgvej i Åbyhøj for at lave fartmålinger på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t.

Kl. 22.07 kom den første vanvidstrafikant blæsende – En 23-årig mandlig motorcyklist fra Åbyhøj. Han blev målt til at køre 112 km/t.

Det er en overskridelse på mere end 100% af den tilladte hastighed, hvilket resulterede i, at den 23-årig mand fik beslaglagt sin motorcykel og fik førerretten inddraget på stedet.

Endnu én blev snuppet

Knap halvanden time senere var den gal igen, da to biler, der tydeligvis ikke havde set færdselsbetjenten, besluttede sig for at køre om kap langs Silkeborgvej. Her foretog betjenten endnu en fartmåling på den ”langsomste” bil, som tabte kapløbet, og her viste måleren 101 km/t.

Begge bilister, en 19-årig mand fra Galten og en 22-årig mand fra Harlev, fik beslaglagt deres biler og inddraget førerretten på stedet.

Men det skulle have været det. For færdselsbetjenten havde pakket sammen, da den sidste vanvidstrafikant blev snuppet.

Da han et par timer senere kørte på motorvejen på vej retur mod politigården i Randers, blev han overhalet af en bil, der kørte meget hurtigt. Betjenten kørte efter bilen og startede en hastighedsmåling, der afslørede en gennemsnitshastighed på 206 km/t. Kører man hurtigere end 200 km/t på motorvejen, er det at betragte som vanvidskørsel.

Færdselsbetjenten fik standset bilen på afkørselsrampen ved Hadsten og tog kontakt til den 18-årige kvinde, der sad bag rattet. Betjenten oplyste hende om, at bilen skulle beslaglægges, og at hendes førerret var inddraget på stedet. Det viste sig i øvrigt, at den 18-årige kvinde, på trods af sin korte karriere som chauffør, allerede var i besiddelse af seks klip i kørekortet.

Ikke forstået budskabet

Siden politiet den 31. marts 2021 fik mulighed for at beslaglægge køretøjer, der bliver brugt til vanvidskørsel, er der i Østjyllands politikreds beslaglagt seks biler og to motorcykler. De to motorcykler og to af bilerne er beslaglagt alene på grund af al for høj fart.

De øvrige to biler er beslaglagt som konsekvens af en blanding af for høj fart og hensynsløs kørsel, hvor man har bragt andres liv og førlighed i fare. I de sidstnævnte sager er de to førere, en 22-årig mand og en 23-årig mand, begge blevet varetægtsfængslet.

– Der er tydeligvis nogen derude, der endnu ikke har forstået budskabet. Det har altså en konsekvens at køre både stærkt og hensynsløst, men det værste er, at man sætter andres liv i fare, siger politikommissær Amrik Chadha.

Powered by Labrador CMS