Fireårigt barn smittet med ny type mæslinger

Et fireårigt barn fra København er smittet med mæslinger - og ikke i forbindelse med det udbrud, der allerede har smittet seks andre.

Mæslinger regnes både som den farligste og mest smitsomme af de kendte børnesygdomme. KLIK VIDERE OG SE SYMPTOMER PÅ SYGDOMMEN. (Foto: Scanpix)
Mæslinger regnes både som den farligste og mest smitsomme af de kendte børnesygdomme. KLIK VIDERE OG SE SYMPTOMER PÅ SYGDOMMEN. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Et kun fireårigt barn fra København er blevet smittet med mæslinger.

Det skriver blandt andre Statens Serum Institut og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvad der gør dette tilfælde endnu mere skræmmende er, at barnet er smittet med en anden type mæslinger, end de seks, der for nylig er konstateret smittede i forbindelse med samme udbrud i Danmark.

Det fireårige barn har ikke været ude at rejse, og har heller ikke været i kontakt med andre kendte tilfælde af mæslingesmittede – smittekilden er derfor ukendt.

Det oplyses, at barnet har siddet i et venteværelse, og været i sin daginstitution, mens smittefaren har stået på.

Personer der har opholdt sig i Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital samt personer fra barnets daginstitution er blevet informerede om tilfældet.

Symptomer på mæslinger

I starten kan det være svært at skelne symptomerne på sygdommen fra en ganske almindelige forkølelse, influenza eller halsbetændelse. Det er som regel først, når barnet begynder at få kløende udslæt, at man kan være sikker på, at barnet er smittet.

Ved den mindste mistanke om mæslinger skal man sørge for, at gå til læge med barnet, anbefaler Apoteket.dk.

I galleriet ovenfor kan du se flere af de typiske symptomer på den potentielt farlige børnesygdom.

Powered by Labrador CMS